Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Δαπεδόστρωση στο άγαλμα Ελευθερίας

Εργασίες δαπεδοστρώσεως εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο του αγάλματος της Ελευθερίας, ο οποίος διαστρώνεται με κίτρινο πωρόλιθο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη (θα δημιουργηθεί και ένα καθιστικό, μεταξύ άλλων). Προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος για την τοποθέτηση και ανάδειξη του γλυπτού, μετακινήθηκε νοτιότερα ένα περίπτερο που υπήρχε στο σημείο αυτό.

Επίσης, κατεδαφίσθηκε, από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, ο παλιός οικίσκος των ταξί, στην πιάτσα επί της οδού Νέδοντος και προς νότον της γέφυρας που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Για την εξυπηρέτηση των οδηγών ταξί, έχει τοποθετηθεί νοτιότερα ένας κλωβός περιπτέρου, ανακατασκευασμένος και συντηρημένος.

Ακολούθως, αφαιρέθηκαν όλα τα απομεινάρια των βάσεων των κτισμάτων που υπήρχαν στο χώρο αυτό, ενώ διαμορφώθηκε το έδαφος με τέτοιο τρόπο, ώστε το άγαλμα να δεσπόζει προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης, αφαιρέθηκε το υψηλό πράσινο και θα αντικατασταθεί από χαμηλό πράσινο (γκαζόν, τοπικά αρωματικά φυτά, άνθη) και δέντρα περιμετρικά, τα οποία είναι δυνατόν να αντέξει η υποκατασκευή, στο πλαίσιο νέων φυτεύσεων που θα είναι συμβατές με ένα καλλιτεχνικό σύνολο υψηλού επιπέδου.

Μετά την περαίωση των εργασιών αυτών, θα αναδειχθεί ο χώρος νοτίως της γέφυρας που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στο χώρο αυτό έχει τοποθετηθεί το γλυπτό που παριστά την Ελευθερία, το βάθρο του οποίου κοσμείται από ανάγλυφο όπου παρουσιάζεται η ευλογία προς τους αγωνιστές κατά την 23η Μαρτίου 1821.

Αυτό το καλλιτεχνικό σύνολο αποτελεί δωρεά προς την πόλη της Καλαμάτας, τη γενέτειρά της, εκ μέρους της εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου, στη μνήμη του συζύγου της Arnim Rolshausen, Γερμανού Φιλέλληνα, ο οποίος αγάπησε πολύ τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια, ενώ θα διοργανωθεί και εκδήλωση προκειμένου ο Δήμος να εκφράσει ευχαριστίες προς τη δωρήτρια Ιολάνδη Παπαδοπούλου.

agalma-eleftherias-ergasies.JPGagalma-eleftherias-ergasies_1.JPGagalma-eleftherias-ergasies_2.JPGagalma-eleftherias-ergasies_3.JPGagalma-eleftherias-ergasies_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech