Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (5 Σεπτεμβρίου 2013)

Κατά τη χθεσινή, 18η του 2013, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί 24 θεμάτων, εκ των οποίων 21 της ημερησίας διατάξεως και 3 εκτός αυτής. Η συζήτηση ενός θέματος της ημερησίας διατάξεως ανεβλήθη.
 
Μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων:
 
1. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η επιχορήγηση με το συνολικό ποσό των 148.662,23 € των Σχολικών Επιτροπών για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολικών Μονάδων του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο κατανέμεται ανά Σχολική Επιτροπή ως εξής:
α. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 83.662,23 €,
β. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 65.000,00 €.
 
2. Οικιακή κομποστοποίηση (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η αναθεωρημένη μελέτη, προϋπολογισμού 607.128,00 €, με ΦΠΑ και η συμπλήρωση της υποβληθείσας πρότασης χρηματοδότησης με αίτημα για 5 μηχανικούς κομποστοποιητές και με την υποβολή αιτήματος για τη χρηματοδότηση δράσεων ενημέρωσης του κοινού και εκπαίδευσης για τη χρήση των οικιακών και μηχανικών κομποστοποιητών με το ποσό των 20.000,00 €. Η χρηματοδότηση ζητείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠΠΕΡΑΑ).
 
kompostopoiisi
 
3. Προεπεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την προεπεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων» και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση με κωδ. 4.09 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». προϋπολογισμού 1.585.470,00 €, με ΦΠΑ.
 
4. Προσωρινή στέγαση αθιγγάνων. Επιτεύχθηκε ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και προτείνεται ως κατάλληλος χώρος για την προσωρινή στέγαση των αθιγγάνων η Μπιρμπίτα, που είχε αγορασθεί για το σκοπό αυτό με Κοινοτικά κονδύλια.
 
dimotiko-sumvoulio 5 dimotiko-sumvoulio 6
 
5. Επισκευές σε σχολικά κτήρια. Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια», προϋπολογισμού  103.021,50 €. Μέσω αυτής θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις ως ακολούθως:
α. κατασκευή περιφράξεων στα 14ο και 26ο Νηπιαγωγεία
 
13nipiagwgeio
 
β. κατασκευή ψευδοροφών από γυψοσανίδες στα Δημοτικά Σχολεία 7ο, 3ο και 13ο, καθώς και επισκευή WC στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
 
13dimotiko
 
γ. κατασκευή στεγάστρων στα 11ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία
δ. αντικατάσταση κατεστραμμένων πλαστικών πλακιδίων δαπέδου σε διάφορα Νηπιαγωγεία
 
dimotiko-sumvoulio 11
 
ε. επισκευή επιχρισμάτων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο
στ. επισκευή προσόψεων και αφαίρεση σαθρών τμημάτων από επιχρίσματα και μπετόν σε διάφορα σχολικά κτήρια (Πολυκλαδικό, Λύκειο Παραλίας κ.ά.)
ζ. χρωματισμοί περιφράξεων και επιχρισμάτων και λοιπών επιφανειών, όπου γίνουν παρεμβάσεις
η. τοποθέτηση φωτιστικών στις αίθουσες όπου θα κατασκευασθούν ψευδοροφές
θ. αντικατάσταση 2 κατεστραμμένων λεβήτων θερμάνσεως και των καυστήρων στο 12ο Νηπιαγωγείο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο
ι. τουαλέτες στο Δημοτικό Σχολείο Άριος.
 
6. Κατασκευή περίφραξης γηπέδου στα Παλιάμπελα. Εγκρίθηκε η σχετική μελέτη προϋπολογισμού 37.000 €.
 
dimotiko-sumvoulio 7
 
7. Λαμπαδηδρομία και Αμφικτυονία Εθελοντών Αιμοδοτών. Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου και η διάθεση πίστωσης 1.000 € για την κάλυψη μέρους των δαπανών όσον αφορά στη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, της τελετής λήξης αυτής και της τελετής έναρξης της 26ης Αμφικτυονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
 
dimotiko-sumvoulio 8 dimotiko-sumvoulio 9
 
8. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2013. Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Καλαμάτα και η επιχορήγηση του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση αυτού με το ποσό των 2.000,00 €.
 
dimotiko-sumvoulio 12 dimotiko-sumvoulio 3
 
9. Χώρος συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε ο καθορισμός ως χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της υπάρχουσας αίθουσας που βρίσκεται στον όροφο του κεντρικού Δημαρχείου επί της οδού Αριστομένους 28, με όσο επιπλέον χώρο χρειασθεί από τα γραφεία της μειοψηφίας και της Γραμματείας του Δημάρχου.
 
10. Πρόταση συνεργασίας με το Landkreis Schwabisch Hall. Ανεβλήθη.
 
11. Λειτουργία λαϊκών αγορών. Με ευρεία πλειοψηφία απερρίφθη η πρόταση για παραχώρηση χώρου στην ΚΑΚ, σε ενδιαφερόμενους να πωλούν είδη ελαφράς βιοτεχνίας (ενδύματα κ.λπ.), Η απόφαση αυτή ελήφθη για την εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΚ και τη διατήρηση της αγοράς στην Αγία Τριάδα. Τυχόν αποδοχή της προτάσεως αυτής θα σήμαινε ουσιαστικά και τυπικά κατάργηση της αγοράς ειδών ελαφράς βιοτεχνίας στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνει τα εξής:
α. Διαπιστώνεται, μετά την σχετική απόφαση του ΔΣ της εταιρείας «Βιομηχανικά Σφαγεία – Αγορά Καλαμάτας ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ»,  ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παραχώρηση χώρου λειτουργίας λαϊκής αγοράς ειδών ελαφράς βιοτεχνίας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
 
dimotiko-sumvoulio 1
 
β. Εκφράζεται η ανάγκη διατήρησης της λαϊκής αγοράς της Αγ. Τριάδας.
γ. Επικαιροποιούνται οι προηγούμενες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech