Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

24ωρη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ

Το θέμα της 24ωρης λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση βλαβών και ζημιών και της σχετικής αποζημίωσης των εργαζομένων, συζητήθηκε σήμερα ανάμεσα στο Δήμαρχο και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της Επιχείρησης. Και τούτο, διότι αποτελεί ύψιστη ανάγκη η προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος, μέσω της αδιάλειπτης παροχής των αγαθών της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) καλύπτει όλο το Δήμο Καλαμάτας και, μετά τη θέση σε ισχύ του Νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης»), επεκτάθηκε σημαντικά η περιοχή αρμοδιότητας και αυξήθηκε κατά πολύ το αντικείμενο εργασιών της. Η ΔΕΥΑΚ έχει την υποχρέωση 24ωρης λειτουργίας αλλά έχουν μειωθεί οι υπηρετούντες εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη αναπληρώσεως και η Επιχείρηση, εξαιτίας της δημοσιονομικής προσαρμογής, αδυνατεί να προσλάβει προσωπικό για τη δημιουργία βάρδιας.

Ο Δήμαρχος, κατόπιν και σχετικής αποφάσεως του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, ζήτησε με επιστολή του από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα να ορίσει με απόφασή του τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας ως υπηρεσία εικοσιτετραώρου ετοιμότητας (σε επιφυλακή). Η απόφασή αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να διατηρεί σε ετοιμότητα (επιφυλακή) ειδικευμένο και υπεύθυνο προσωπικό για την άμεση αποκατάσταση όποιων ζημιών παρουσιασθούν καθ’ όλο το 24ωρο. Το προσωπικό αυτό θα είναι υποχρεωμένο να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου, να έχει το τηλέφωνο σε λειτουργία και, όταν ειδοποιηθεί, να σπεύδει προς άμεση αποκατάσταση ζημιών και βλαβών. Για την υπερωριακή του απασχόληση θα αμείβεται σύμφωνα με τις συλλογικές του συμβάσεις και τους ισχύοντες νόμους, εκτελώντας πρόσθετη εργασία.

 

deuak-dimarxos.JPGdeuak-dimarxos_1.JPGdeuak-dimarxos_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech