Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Οι εθελοντές αιμοδότες στην Καλαμάτα

Μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα οραματίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και σ’ αυτό έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.
 
Η έναρξη της Αμφικτυονίας θα κηρυχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», αμέσως μετά την κατάληξη στην Καλαμάτα, το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου, της 11ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ.
 
Σήμερα, δόθηκε στο Δημαρχείο συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί δώρο ζωής και σώζει ζωές ανθρώπων οι οποίοι κινδυνεύουν.
 
Δυστυχώς, η Πελοπόννησος είναι η τελευταία – σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία – σε κατάταξη Περιφέρεια της χώρας, όσον αφορά στην εθελοντική προσφορά αίματος, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας κι αυτό πρέπει να αλλάξει.  Η χώρα μας έχει ανάγκη ετησίως περίπου 630.000 μονάδες αίματος και κάνει εισαγωγή περίπου 25.000 έως 30.000 κάθε χρόνο, για τις οποίες δαπανά περί τα 4,5 εκατ. ευρώ. Με μικρή αύξηση της προσφοράς αίματος, οι ανάγκες είναι δυνατόν να καλυφθούν.
 
Τις ενέργειες της ΠΟΣΕΑ στηρίζει και ο Δήμος Μεσσήνης, που θα περιφέρει τη φλόγα της Λαμπαδηδρομίας στην Αρχαία Μεσσήνη και σε όλα τα βυζαντινά του μνημεία, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας.
 
Για την αναγκαιότητα εξάπλωσης της αιμοδοσίας, μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αδαμόπουλος και ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΟΣΕΑ.
 
posea-lampadidromia.jpgposea-lampadidromia_1.jpgposea-lampadidromia_2.JPGposea-lampadidromia_3.JPGposea-lampadidromia_4.JPGposea-lampadidromia_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech