Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πρόταση για ανάπλαση πλατείας Ανάστασης

Υπεβλήθη χθες στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή πρόταση χρηματοδότησης, για την πράξη με τίτλο «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (πλατείας Ανάστασης)» με προϋπολογισμό 428.766 €, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Η παρέμβαση συνοψίζεται στη διαμόρφωση νέου δαπέδου από το δρόμο ο οποίος ορίζει προς βορράν την πλατεία μέχρι και το νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου. Κεντρική ιδέα για την σύνθεση του δαπέδου αποτελεί η χάραξη δύο ορθογωνίων, από τα οποία το ένα περιέχεται μέσα στο άλλο.

Το πρώτο περιβάλλει την εκκλησία παράλληλα με αυτή και ορίζει τον «ιδιαίτερο» εξωτερικό της χώρο, ενώ το δεύτερο ακολουθεί τη χάραξη της λεωφόρου και συνδέει τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας με τον πεζόδρομο που έρχεται από τα δυτικά και διαμορφώνει το νότιο τμήμα της πλατείας.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια λειτουργικής ένταξης του τμήματος αυτού της Ναυαρίνου, με την ανύψωση της στάθμης και το νέο υλικό κατασκευής, στην αναδιαμόρφωση – ανακατασκευή της πλατείας. Ο δρόμος θα συνεχίσει να έχει την λειτουργία που έχει σήμερα, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπεται σε λειτουργικό κομμάτι της νέας διαμόρφωσης.

ekklisia_anastasi.JPGekklisia_anastasi_1.JPGekklisia_anastasi_2.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech