Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε (17 Σεπτεμβρίου 2013)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, 39ης/2013, συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:
 
1. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων 2ου τριμήνου οικον. έτους 2013 – Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2013. Εγκρίθηκαν.
2. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2013. Εγκρίθηκε.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2013. Εγκρίθηκε.
4. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια», προϋπολογισμού 103.021,60 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
oikonomiki 5
 
5. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Επίστρωση με κυβόλιθους κεντρικού δρόμου Θουρίας». Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση θα προέλθει από τη ΣΑΤΑ.
 
oikonomiki
 
6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την «Εφαρμογή προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης απόβλητων μαγειρικών ελαίων». Το ελάχιστο ποσό προσφοράς για έλαια που θα συγκεντρώνονται εθελοντικά σε σχολεία, σε ειδικές δεξαμενές, ορίσθηκε σε 0,15 ευρώ ανά κιλό απόβλητου μαγειρικού ελαίου.
 
oikonomiki 1
 
7. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για προμήθεια ειδών σιδηροπωλείου, με προϋπολογισμό 134.806,59 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε.
8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για προμήθεια ειδών μορφοσιδήρου και σιδήρου μπετόν, με προϋπολογισμό 73.567,53 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε.
9. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για προμήθεια ξυλείας, με προϋπολογισμό 73.504,80 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε.
 
oikonomiki 4
 
10. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση οδικού δικτύου εισόδων πόλεως Καλαμάτας». Το έργο κατακυρώθηκε στο μειοδότη Ευστάθιο Τζικάκη, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 12%. Ο προϋπολογισμός είναι 250.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΤΕΟ. Μέσω της εργολαβίας αυτής, προβλέπεται η αναβάθμιση κυρίως των βασικών κόμβων εισόδου της πόλεως της Καλαμάτας, δηλαδή:
1. Νέα Είσοδος Καλαμάτας
2. «Φιλοξένια»
3. Οδός Λακωνικής
4. Κόμβος Ζαφείρη
5. Ακοβίτικα.
Αναλυτικά, προβλέπεται η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και στην οδό Κωστοπούλου που συνδέει τον κόμβο Καρέλια με τη Νέα Είσοδο (Ακοβίτικα), στην οδό Λακωνικής από την ταβέρνα «Σοφράς» μέχρι την οδό Αύρας, όπως και η αναβάθμιση του κόμβου Ζαφείρη και του τμήματος της οδού που συνδέει τα ξενοδοχεία «Φιλοξένια» και «Φωτεινή».
 
oikonomiki 2
 
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι φρεζάρισμα παλαιών ασφαλτοταπήτων όπου απαιτείται, διάστρωση συγκολλητικής και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, ενώ θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο.
Στις περιοχές όπου ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει τοπική φθορά έχει προβλεφθεί η τομή οδοστρώματος, η καθαίρεση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και η κατασκευή νέου. Τέλος, όπου τα υπάρχοντα φρεάτια βανών ή ομβρίων βυθισθούν εξαιτίας της κατασκευής του νέου ασφαλτοτάπητα, προβλέπεται η ανύψωσή τους στη νέα στάθμη της οδού.
11. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών κυκλοφοριακής σήμανσης. Υπεβλήθησαν 4 προσφορές για 2 κατηγορίες υλικών. Στην πρώτη κατηγορία, προϋπολογισμού 37.850 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, ανεδείχθη μειοδότης η εταιρεία «Σήμα ΑΒΕΕ – Πινακίδες σήμανσης – Υλικά οδικής ασφάλειας» έναντι ποσού 26.965 ευρώ. Στη δεύτερη κατηγορία, προϋπολογισμού 11.675 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ, ανεδείχθη μειοδότης η εταιρεία «Οδυσσέας Μαυροδήμος και Σία ΕΕ – Είδη οδικής ασφάλειας» έναντι ποσού 8.255,10 ευρώ.
 
oikonomiki 3
 
12. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 291/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Εγκρίθηκε, καθόσον η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για το αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων θα συνταχθεί με δαπάνη της ΓΑΙΑΟΣΕ.
 
parko3

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech