Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Όχι» από την ΠΕΔ Πελοποννήσου στην επιθετικότητα εναντίον Δημάρχων

Ψήφισμα υιοθέτησε ομόφωνα χθες το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη υπό την προεδρία του Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχου Καλαμάτας, με το οποίο εναντιώνεται στην αυξανόμενη επιθετικότητα και τις προσβολές κατά της προσωπικότητας Δημάρχων.

Καλεί, δε, όλους «να επικρατήσει η σύνεση και η ηρεμία, να αποτραπούν διχαστικές πρακτικές και να διασφαλισθεί η ενότητα του λαού μας σε αυτή την κρίσιμη για το λαό και τη χώρα μας χρονική περίοδο».

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, σχετικά με το μείζον θέμα της αυξανόμενης επιθετικότητας και των προσβολών κατά της προσωπικότητας ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Ψηφίζει τα παρακάτω:

1.       Καταδικάζει, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, την επιθετική και ακραία προσβλητική συμπεριφορά κατά ΔΗΜΑΡΧΩΝ, όπως αυτή εκδηλώθηκε πρόσφατα από κόμματα και φορείς:

«Βλαχοδήμαρχοι», προτροπή λιντσαρίσματος του Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη (Χαλκιδικής) Χρήστου Πάχτα, αφαίρεση μικροφώνων και ύβρεις κατά του Δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη, επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και πολλά άλλα.

2.       Ζητεί από την Πολιτεία την προστασία των Δημοτικών Αρχών και των Δημάρχων, που αποτελούν τα εύκολα θύματα της αυξανόμενης κοινωνικής και πολιτικής έντασης, αλλά και την προστασία και γενικότερα τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και του θεσμικού της ρόλου.

3.       Καλεί και παρακαλεί, με επίκληση της λογικής και της ιστορίας, να επικρατήσει η σύνεση και η ηρεμία, να αποτραπούν διχαστικές πρακτικές και να διασφαλισθεί η ενότητα του λαού μας σε αυτή την κρίσιμη για το λαό και τη χώρα μας χρονική περίοδο.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ

Παναγιώτης Ε. Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας»

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech