Eγκαίνια της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Μεγάλη ποικιλία ανθόφυτων, δένδρων και θάμνων, λύσεις για τον κήπο και την καλλιέργεια, συμβουλές από ειδικούς, βιωματικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, εργαστήρια για την τέχνη της ανθοδετικής και ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης θα βρει κανείς στην 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας. 
 
DSCN0183Medium
 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00, στο χώρο μπροστά στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Καταρχήν τελέσθηκε αγιασμός από ιερέα – εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας και, κατόπιν, O  Δήμαρχος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι η πόλη έχει παράδοση  με τα λουλούδια επί δεκαετίες τώρα. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα κατά την διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για δέκα  ημέρες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδεροδρόμων, που ο Δήμος αγωνίζεται για να το κρατήσει σε καλή κατάσταση.
 
DSCN0201 Medium
 
Ο Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου για τις προσπάθειες που καταβάλουν και τους συντελεστές της Έκθεσης, τονίζοντας ότι έχουν δημιουργήσει μία πολύ καλά οργανωμένη Έκθεση. Επίσης ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους, που μάχονται μέσα στην κρίση και παρουσιάζουν έργο με την βοήθεια του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στο κοινό να χαρεί την έκθεση και προέτρεψε τους πολίτες να αγοράσουν διάφορα είδη από την έκθεση που διατίθενται  σε χαμηλές τιμές και να βοηθήσουν τους επαγγελματίες στους οποίους ο Δήμος διαθέτει το χώρο δωρεάν. 
 
DSCN0209Medium   
Ακολούθως, όσοι παρέστησαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και να θαυμάσουν τα εκθέματα.
 
DSCN0181Medium
 
Επισημαίνεται ότι την τελετή εγκαινίων κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
 
Σημειώνεται ότι η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί μέχρι τις 28 Μαΐου 2018, με το εξής ωράριο: 09.00 - 14.00 και 18.00 - 23.00, καθημερινά. Η φετινή Έκθεση έχει στο επίκεντρό της την τέχνη της ανθοδετικής με διενέργεια βιωματικών εργαστηρίων  την Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 18.00-21.30 από καθηγητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου. 
 
DSCN0178Medium
 
Επίσης, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και μεταξύ των ωρών 18.00 και 21.00, μαθητές από τάξεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους θα «γεμίσουν» με μουσική το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δημιουργώντας μία «μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.
Το Σάββατο 26 Μαΐου και από 20.00 έως 21.00, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λουκάς Γεώργας.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
-6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων
Παρουσίαση προσκοπικών γνώσεων και του έργου του συστήματός τους, καθημερινά το απόγευμα.
-Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής»
Έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις των τμημάτων του: πεζοπορίας, μπάσκετ, εκδρομών και αγωνιστικής ποδηλασίας στο βαγόνι του (νότια του αναψυκτηρίου) καθημερινά από τις 19:00 έως τις 20:00.
-ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ»
Το βαγόνι του συλλόγου θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 18:30 έως τις 22:30 για ενημέρωση, ζωγραφική για τα παιδιά, σκάκι και πώληση σαπουνιού.
-VSTROM HELLAS CLUB Παράρτημα Μεσσηνίας
Παρουσίαση της Λέσχης και των μηχανών
-Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Ενημέρωση και video καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης
Παροχή πρώτων βοηθειών
-Αθλητικός Παράδεισος Καλαμάτας
Ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου.
-Φωτογραφική Λέσχη
Έκθεση φωτογραφίας μπροστά στο βαγόνι του Συλλόγου τις απογευματινές ώρες λειτουργίας της Έκθεσης.
-Φωτομάνια-Φουσιάνης Δημήτριος.
Φωτογραφική κάλυψη Ανθοκομικής Έκθεσης
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή»
Συμμετοχή με έργα των παιδιών του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας από τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης
-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών
Ενημέρωση για πρώτες βοήθειες καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Παροχή πρώτων βοηθειών
-Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας
Ενημέρωση σχετικά με το σύλλογο.
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud