Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ζημιές από τα βοοειδή στον Ταΰγετο

Συνάντηση εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων στο γραφείο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα βοοειδή που κινούνται ελεύθερα, σε ημιάγρια κατάσταση, στον Ταΰγετο. Τα ζώα αυτά, που αριθμούνται σε περίπου 150, δε φέρουν ενώτια (σκουλαρίκια), επομένως είναι άγνωστοι οι ιδιοκτήτες τους και επιφέρουν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, περιφράξεις και εν γένει ιδιοκτησίες στα χωριά του Ταϋγέτου.

Για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο, παρουσία Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων του Ταϋγέτου, στελεχών του Δήμου, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δασαρχείου. Επίσης, κάτοικοι εξέφρασαν διαμαρτυρίες για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος, μη έχοντας ούτε καν τη Δημοτική Αστυνομία στη διάθεσή του, στερείται στελεχών και μέσων για να παρέμβει. Η δε πρόσληψη τσοπάνηδων στο παρελθόν δεν απέδωσε, καθώς απαιτούνται πολλά άτομα ως προσωπικό για το χειρισμό βοδιών βάρους μέχρι 500 κιλά που κινούνται σε αγέλες, όπως και υλικοτεχνική υποδομή και μέσα για τη σύλληψη, σταβλισμό και σφαγή των ζώων χωρίς ιδιοκτήτες.

Ο Δήμαρχος κάλεσε όσους έχουν υποστεί ζημιές να κινηθούν δικαστικά και ο ίδιος δεσμεύθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ αυτών.

Στη συνάντηση με τον Εισαγγελέα, θα κατατεθούν τα ονόματα όλων των ιδιοκτητών βοοειδών στην περιοχή του Ταϋγέτου και θα ζητηθεί από τον Εισαγγελέα - σε πρώτο επίπεδο - να τους καλέσει για να ελέγξουν τα ζώα τους. Εάν οι συστάσεις δεν αποδώσουν, θα ζητηθεί να παρέμβει δυναμικά η πολιτεία, με οργανωμένο τρόπο και με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες υπό την καθοδήγηση του Εισαγγελέα, για τη σύλληψη και το σφαγιασμό των αδέσποτων (πλην όμως δεσποζόμενων) ζώων.

mosxari.jpgsuskepsi.JPGsuskepsi_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech