Κοινωνική Λειτουργός για το Κέντρο Κοινότητας

Ο Δήμαρχος υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, σύμβαση εργασίας 9 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης, όσον αφορά υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας και της Κινητής Μονάδας, με περιοχή ευθύνης ολόκληρη τη Μεσσηνία (δράση χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Πελοποννήσου). Πρόκειται για τη Σταματία Ταπανά, κλάδου ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, η οποία προστίθεται στην ομάδα του Κέντρου και της Κινητής Μονάδας, που αποτελείται συνολικά από 3 ΠΕ Κοινωνικούς Λειτουργούς, 2 ΠΕ Ψυχολόγους και έναν ΔΕ Οδηγό.
Η σύσταση και λειτουργία για 3 έτη διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας στη Μεσσηνία έχει δικαιούχο το Δήμο Καλαμάτας και εταίρους τους Δήμους Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Πύλου - Νέστορος, Μεσσήνης.
Επισημαίνεται ότι οι Δήμοι-Εταίροι θα υποστηρίζονται μέσω κινητής μονάδας, η οποία αποτελεί βραχίονα του Κέντρου Κοινότητας.
Ως περιοχή παρέμβασης προσδιορίζεται το σύνολο της Μεσσηνίας, με διάρθρωση σε επίπεδο Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει διάκριση στην παροχή υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής κάθε πολίτη (εκτός Δήμου - έδρας, απομακρυσμένες ή/και ορεινές απομακρυσμένες περιοχές). Σκοπός είναι να καταπολεμηθεί με ουσιαστικό τρόπο ο κοινωνικός αποκλεισμός με βασική παράμετρο τη χωρική διάσταση και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο Β΄ κτήριο του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου.
 
DSCN0329_Medium.JPGDSCN0330_Medium.JPG
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud