Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου λειτουργεί

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. 45556/4607 απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, σχετικά με τη συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κάθε Νομού στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την απόφαση αυτή (ΦΕΚ 2565, τεύχος Β΄, 11 Οκτωβρίου 2013) διαπιστώνεται η συγχώνευση των κατά νομό φορέων στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία  «Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου καθίσταται καθολικός διάδοχος σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των ανωτέρω φορέων και υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών. Οι εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο, χωρίς να διακόπτονται και χωρίς να απαιτείται ειδική διαδικαστική πράξη συνέχισης για καθεμία από αυτές.

Το μόνιμο προσωπικό, καθώς και εκείνο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στους παραπάνω φορείς που συγχωνεύονται, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής και του προσωπικού των Δήμων που ασκούν αρμοδιότητες ΦΟΔΣΑ και απασχολείται στις οικείες υπηρεσίες, καθίσταται, αυτοδικαίως, από το χρόνο δημοσίευσης της απόφασης περί συγχώνευσης, με την ίδια σχέση εργασίας, προσωπικό του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει από το νόμο την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά τη δημοσίευση, δε, της διαπιστωτικής πράξεως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στην Τρίπολη.

Πλέον, όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εκ μέρους των Δήμων της Πελοποννήσου προς το ΥΠΕΚΑ, το ΕΠΠΕΡΑΑ και το Πράσινο Ταμείο είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν μέσω του ΦΟΔΣΑ, για κινητές μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και άλλον αναγκαίον εξοπλισμό.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech