Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

ΝΑΙ του Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το παραθαλάσσιο πάρκο

Προσωπική γνώμη μόρφωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το χώρο βόρεια – βορειοανατολικά του ΝΟΚ, τον οποίο ο Δήμος με σύμφωνη γνώμη των φορέων και ιδίως των ναυταθλητικών σωματείων επιδιώκει να αναπλάσει. Ο Υπουργός επισκέφθηκε το χώρο χθες το απόγευμα, απαντώντας εμπράκτως σε αίτημα του Δημάρχου ο οποίος προ ημερών του το έθεσε σε επίσκεψή του στο Υπουργείο.

varvitsiotis-kalamata 2

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είδε το χώρο και απέκτησε προσωπική αντίληψη της καταστάσεως, τονίζοντας πως «πρέπει οι πόλεις να συνδέονται με την παραλία τους και πρέπει η παραλία να είναι βιτρίνα των πόλεων». Επίσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του λιμένα εάν γίνει ανάπλαση. Το θέμα θα εξετασθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο και θα δοθεί γραπτή απάντηση.

Τον κ. Βαρβιτσιώτη υποδέχθηκαν επιτόπου και ενημέρωσαν πλην του Δημάρχου ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι των ναυταθλητικών σωματείων ΝΟΚ και «Αίολος». Στοιχεία της μελέτης ανέλυσε ο πρώην αντιδήμαρχος, αρχιτέκτων Γιώργος Κυριακόπουλος, επικεφαλής της ομάδας των μελετητών, που επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η σχεδιαζόμενη παρέμβαση είναι ήπιας μορφής, χωρίς χρήση μπετόν, σε ένα χώρο αδιαμόρφωτο, δυστυχώς παραμελημένο, εχθρικό στον επισκέπτη, φιλοξενούμενο ή ντόπιο και ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα.

xwros-parathalassio-parko 1 xwros-parathalassio-parko 2

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

Η μελέτη προτείνει τη χωροθέτηση σ’ αυτό το τμήμα του προλιμένα ενός μεγάλου «καθιστικού» με σημεία αναφοράς του ένα στοιχείο νερού, έναν ξύλινο πεζοδιάδρομο – καθιστικό τοποθετημένο παράλληλα στην ακτογραμμή και υψηλό πράσινο, διατηρουμένων των δένδρων που υπάρχουν ενώ θα γίνουν και νέες φυτεύσεις. Το βασικό υλικό επικάλυψης της πλατείας θα είναι ο κυβόλιθος σε συνδυασμό με πλάκες πορφυρίτη, για δε τη στρώση δεν απαιτείται υπόβαση από σκυρόδεμα.

xwros-parathalassio-parko

Η αμμουδιά θα παραμείνει αλώβητη, στη διάθεση των κολυμβητών για το μπάνιο τους. Η πλατεία, που θα έχει πολλά παγκάκια, θα μπορεί να υποδεχθεί πλήθος εκδηλώσεων, πέραν της αναψυχής που θα προσφέρει στον επισκέπτη και μάλιστα στα παιδιά, αφού θα παραμείνει σε λειτουργία η παιδική χαρά. Σ’ αυτήν θα τοποθετηθεί ένα ψαροκάικο ξύλινο με τσουλήθρα, που θα θυμίζει και την παλιά χρήση του χώρου αυτού, όπου έδρευε καρνάγιο. Θα υπάρχει, επίσης, χώρος στάθμευσης για περίπου 70 αυτοκίνητα, ενώ θα εξασφαλισθεί επαρκής φωτισμός για τις νυκτερινές ώρες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την άμεση ενέργειά του να κατέβει στην Καλαμάτα προκειμένου να δει από κοντά το χώρο που ο Δήμος επιδιώκει να αναπλάσει, τονίζοντας πως το έργο αυτό το ζητεί ο κόσμος. Πρόκειται για έργο αναγκαίο για τη λειτουργία της Καλαμάτας που εξελίσσεται σε μεγάλη τουριστική πόλη, της οποίας ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 30% τα Σαββατοκύριακα. Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι την ανάπλαση επιζητούν και τα ναυταθλητικά σωματεία, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα είναι αθλητομάνα με παγκόσμιες διακρίσεις των αθλητών της.

Σχετικά με την κατάσταση των χώρων όπου εδρεύουν τα ναυταθλητικά σωματεία, εντός των ημερών θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο για την έναρξη εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής τους.

varvitsiotis-kalamata.JPGvarvitsiotis-kalamata_1.JPGvarvitsiotis-kalamata_2.JPGvarvitsiotis-kalamata_3.JPGxwros-parathalassio-parko.JPGxwros-parathalassio-parko_1.JPGxwros-parathalassio-parko_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech