Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ανάγκη διαφάνειας και συνεννόησης για τα απορρίμματα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης πραγματοποίησε στο Υπουργείο, στις 18 Οκτωβρίου, σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο να υπάρξει ενημέρωση από την εταιρεία προσωρινή ανάδοχο του έργου, για τις προτεινόμενες λύσεις που έχει καταθέσει για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ο Γιάννης Μανιάτης, μετά το πέρας της συνάντησης, ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι «το ΥΠΕΚΑ θα διασφαλίσει τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η μακροχρόνια αδράνεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων να μετατραπεί σε έργα που αποτελούν ευρωπαϊκό πρότυπο, με κοινωνική αποδοχή και ανάπτυξη προς όφελος του περιβάλλοντος. (…) Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών».

Σχετικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου ΠΕΚΑ μπορείτε να δείτε εδώ.

Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου μετέσχε στη συνάντηση και μετά το τέλος της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι μέχρι τώρα χειρισμοί του ζητήματος είτε με τη μυστικοπάθεια είτε με τις ατυχείς διαρροές κ.λπ., έχουν οδηγήσει στην καθολική σχεδόν αντίδραση των κατοίκων της περιοχής της Οιχαλίας και όχι μόνο. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών και απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα στάδια, προκειμένου μέσα από την διαβούλευση, που θα ξεκινήσει άμεσα, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ειδικά στο μείζον θέμα της χωροθέτησης του έργου, που πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή.

Γιατί κανένα έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με το σύνολο της κοινωνίας απέναντί του.

Το ΥΠΕΚΑ από την μεριά του και στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, θα διασφαλίσει απόλυτα η διαδικασία της διαβούλευσης, στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν υπεύθυνα, να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή και ουσιαστική».

Σχετικό δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματέως μπορείτε να δείτε εδώ.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει επισημάνει αρμοδίως και δημοσίως την αδήριτη ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και συνεννόηση με τους Δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να προχωρήσει με επιτυχία η διαχείριση απορριμμάτων επί τη βάσει του διαγωνισμού της Περιφέρειας, ο οποίος αποτελεί κεκτημένο που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Υπενθυμίζεται πως απόψε, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ που είναι η προσωρινή ανάδοχος θα δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Επίσης, στις 20.30 θα γίνει στην Τρίπολη η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου μετά την πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, με την οποία διαπιστώνεται η έναρξη της λειτουργίας του.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech