Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εγγραφή παιδιών στο Ληξιαρχείο

Όσα παιδιά γεννιούνται σε σπίτια, δηλώνονται στο Ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμάτας ΜΟΝΟ με δικαστική απόφαση και ποτέ με υπεύθυνες δηλώσεις. Τούτο τονίσθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών.

Επισημαίνεται πως από τις 8 Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα «Αριάδνη», στο οποίο καταχωρίζονται γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι και σύμφωνα συμβίωσης. Πρόκειται για πανελλαδικό σύστημα onlineμέσω διαδικτύου και η εφαρμογή αυτή συνδέεται με τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα βάσει νόμου για εκπρόθεσμη δήλωση γέννησης, καθώς εάν η γέννηση ενός παιδιού δηλωθεί μετά τις 10 ημέρες που είναι το χρονικό περιθώριο, το πρόστιμο είναι 100 ευρώ έναντι 4,5 που ήταν πριν και εάν η δήλωση γίνει μετά τις 90 ημέρες, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ έναντι 13,5 στο παρελθόν.

Επιδόματα/ Μείωση δικαιούχων

Σε 2.400 από 3.000 έχουν μειωθεί τα κάθε είδους επιδόματα που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας, από τότε που έγινε Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Τα επιδόματα αφορούν πολίτες όλης της Μεσσηνίας, γιατί η Διεύθυνση Πρόνοιας λειτουργεί ως νομαρχιακή υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η παραβατικότητα είναι πολύ υψηλή και έδωσε εντολή συνεχών ελέγχων και καταλογισμού ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη είσπραξη επιδομάτων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech