Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Λαμπρή παρέλαση, με πολύν κόσμο, στην Καλαμάτα

Λαμπρή υπήρξε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμάτα, ενώπιον χιλιάδων λαού που πλημμύρισε την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Αριστομένους.

kosmos-plateia episimoi-poreia

Την παρέλαση άνοιξαν, όπως πάντα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας, καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.

eidiko

Τα νιάτα της Καλαμάτας που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παρήλασαν με ζωντάνια και περηφάνια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

sxoleia sxoleia 1

Ακολούθησαν πολιτιστικοί και τοπικοί σύλλογοι, των οποίων τα μέλη έφεραν εθνικές ενδυμασίες που προσέδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση, δεδομένου ότι καθεμιά από τις πολύχρωμες αυτές φορεσιές αποτελεί πραγματικό έργο τέχνης.

sullogoi 2 sullogoi 6

sullogoi 4 sullogoi 5

Παρήλασαν επίσης μέλη κοινωφελών συλλόγων, που επιδεικνύουν σημαντικό έργο στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και στην αντιμετώπιση καταστροφών.

eo eo 1

Την παρέλαση έκλεισαν, υπό το πάνδημο χειροκρότημα των παρακολουθούντων, τα πεζοπόρα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και της 120 ΠΕΑ, με τις πολεμικές σημαίες επικεφαλής.

stratos aeroporia

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαος Κανελλόπουλος.

kanellopoulos

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Δήμαρχος – σε δηλώσεις του - έδωσε τις προσήκουσες ευχές προς όλους και τόνισε την αναγκαιότητα της οικονομικής ανορθώσεως της Ελλάδος, καθώς αποτελεί προτεραιότητα αυτήν την περίοδο, ως καταλυτική παράμετρος της εθνικής ελευθερίας.

Τόνισε, ακόμη, πως πολλοί πρόγονοί μας Μεσσήνιοι, που ξεκίνησαν από την Καλαμάτα το 1940 για τα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας προκειμένου να πολεμήσουν και έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα, παραμένουν άταφοι δυστυχώς ακόμη και σήμερα, καθώς δεν έχουν συγκροτηθεί ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στην Αλβανία.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech