Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Διαφάνεια στη διαχείριση των κληροδοτημάτων, τεράστιες δυσκολίες στην αξιοποίηση της περιουσίας

Εργώδης προσπάθεια έχει καταβληθεί από τη Δημοτική Αρχή επί 7 και πλέον έτη, για την τακτοποίηση θεμάτων που συνδέονται με τα κληροδοτήματα, καθώς τα διέπει θεσμικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ προ 50 ετών. Βάσιμες ελπίδες προέκυψαν μετά την πρόσφατη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τις σχετικές διαδικασίες επιβλέπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως επιζητεί – όπως σε κάθε περίπτωση – τη διαφάνεια και την καθαρότητα της διαχείρισης για τα κληροδοτήματα, γι’ αυτό και στην ανά μήνα σύσκεψη για την παρακολούθηση των σχετικών θεμάτων μπορούν να μετέχουν και εκπρόσωποι των μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιογράφοι, κάτι για το οποίο ο Π. Νίκας έχει παρακαλέσει εδώ και καιρό και πλειστάκις. Επεσήμανε, δε, ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων του Δήμου Καλαμάτας καθίσταται δυσχερέστερη από το γεγονός ότι ο Δήμος σε πολλές περιπτώσεις κατέχει ιδανικά μερίδια και δεν είναι αποκλειστικός κύριος των ακινήτων τους. Κατά συνέπεια, απαιτείται συνεννόηση με τους συνιδιοκτήτες, που είναι πολυάριθμοι σε πολλές περιπτώσεις. Σχολίασε μάλιστα την επώδυνη προσπάθεια επί 7ετία - χωρίς να υπάρχουν συνιδιοκτήτες - για να κλείσει το θέμα του κοινωφελούς ιδρύματος Παναγιώταρου, που μόλις προ μερικών ημερών τελεσφόρησε.

Ο Δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το κληροδότημα Δραγώνα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ, τονίζοντας πως ο Δήμος παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες για την προάσπιση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που κατέλιπε ο δωρητής, κατέχει όμως ιδανικά μερίδια όπως 68 χιλιοστά, 82 χιλιοστά, 144 χιλιοστά κ.λπ. Επεσήμανε, δε, ότι ο έλεγχος καλή τη πίστει είναι επιθυμητός και επωφελής. Για το κληροδότημα Δραγώνα ανέφερε ακόμη ότι έχει αποφασισθεί πως, όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέργα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός Βέργας ήδη λειτουργεί με απόφαση της Δημοτικής Αρχής σε ενοικιασμένο κτήριο και τα ενοίκια καταβάλλει ο Δήμος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech