Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αναβαθμισμένο Τμήμα Ελέγχου, για να λειτουργεί η Καλαμάτα

Απόφαση για τη στελέχωση ενός αναβαθμισμένου Τμήματος Ελέγχου και Αδειών, ώστε να εξασφαλισθεί η λειτουργία της πόλης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, υπέγραψε ο Δήμαρχος. Το Τμήμα αυτό θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και, μέσω αυτού, υπάλληλοι διαφόρων Διευθύνσεων του Δήμου – με ανάθεση καθηκόντων εκ παραλλήλου – θα επιβλέπουν την τήρηση των κανονιστικών αποφάσεων στον τομέα της εξειδίκευσής τους. Θα ελέγχονται θέματα των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Γεωτεχνικών, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία των κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμαρχος, μιλώντας προς τους υπαλλήλους που συγκροτούν το Τμήμα  Ελέγχου και Αδειών, επεσήμανε πως «πρόκειται για ουσιαστικό θέμα δημοκρατίας, καθώς οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους».

ΟΧΙ ΚΛΑΔΙΑ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο Π. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στην αποτροπή της απόρριψης σε κοινόχρηστους χώρους κλαδιών και άλλων προϊόντων της περιποίησης ενός κήπου ή οικοπέδου. Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα επιβάλλονται πρόστιμα και είναι πολύ εύκολο να τα αποφύγει κανείς, εάν προτιμήσει την κομποστοποίηση είτε στο οικόπεδό του, είτε σε συνοικιακό κομποστοποιητή, είτε μεταφέροντας τα κλαδιά σε χώρο δίπλα στο Βιολογικό Καθαρισμό όπου λειτουργεί θρυμματιστής.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιδιαίτερη μέριμνα, επίσης, θα δοθεί στην επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, είτε σε προσδιορισμένες θέσεις στο δρόμο είτε στα δημοτικά πάρκινγκ. Η ορθή επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης δίδει «ανάσα» στην πόλη καθώς επιτρέπει την ακώλυτη κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ παρέχει τη δυνατότητα πάρκινγκ σε όποιον επισκέπτεται το κέντρο της πόλης, για να εξυπηρετηθεί από κάποιον εκ των 500 επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σ’ αυτό.

tmima.JPGtmima_1.JPGtmima_2.JPGtmima_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech