Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παροχή τροφής για αδέσποτα και δημοτικό αυτοκίνητο για την περισυλλογή τους

Υλοποιείται η παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας για παροχή τροφής και νερού οργανωμένα, μέσω του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, σε αδέσποτα ζώα, ιδίως σκύλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταφύγιο γι’ αυτά σε δημοτική έκταση 10 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά της Καλαμάτας. Κατόπιν της συσκέψεως τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, οπότε αποφασίσθηκε η άμεση παρέμβαση, εστάλη σήμερα επιστολή του Δημάρχου προς το Φιλοζωϊκό Όμιλο, με την οποία γνωστοποιείται ότι «από την 14η Νοεμβρίου 2013 στην κεντρική αποθήκη του Δήμου Καλαμάτας, που στεγάζεται στα συνεργεία του Δήμου, τέρμα οδού Νέδοντος, θα υπάρχει πιστοποιημένη σκυλοτροφή σε συσκευασίες των είκοσι (20) κιλών για παροχή τροφής των αδέσποτων ζώων της πόλης». Ανάλογα με τις ανάγκες, η τροφή θα διατίθεται στο Φιλοζωϊκό προκειμένου να τη διανείμει.

Για τη μεταφορά της τροφής και για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει αυτοκίνητο (κλειστή κλούβα) και δημοτικό υπάλληλο ως οδηγό.

Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για τη διανομή της τροφής και την περισυλλογή των αδέσποτων, με σκοπό την ορθή διαχείριση στο πλαίσιο της ευζωΐας των ζώων αυτών.

Υπενθυμίζεται πως η παρέμβαση οργανωμένης σίτισης θα γίνει με στόχο την αποφυγή επιθέσεων σε ανθρώπους από αδέσποτα. Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις από αδέσποτα ζώα σε ανυποψίαστους διαβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν αυξηθεί πολύ σε αριθμό και τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και, δυστυχώς, σε πάρκα και κοντά σε σχολεία.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech