Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Εκ νέου παράπονα για επιθετικά αδέσποτα ζώα

Εκ νέου έφθασαν στο Δήμο Καλαμάτας παράπονα από κάτοικο της περιοχής του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, η οποία κατέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και σε σχετική αναφορά της τόνισε πως κινδυνεύει η ίδια, η οικογένειά της και οι περίοικοι από αδέσποτα σκυλιά, τα οποία είναι επιθετικά και «έχουν επιτεθεί σε εμένα και στον κόσμο που περνάει».

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας διεβίβασε την αναφορά με το χαρακτηρισμό «Κατεπείγον» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και η Αστυνομία την απέστειλε στο Δήμο, με την παράκληση να ενεργήσει «ως προς την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Νόμο 4039/2012 (Άρθρο 9)».

Υπενθυμίζεται πως υλοποιείται η παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας για παροχή τροφής και νερού οργανωμένα, μέσω του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, σε αδέσποτα ζώα, ιδίως σκύλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταφύγιο γι’ αυτά σε δημοτική έκταση 10 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά της Καλαμάτας. Επίσης, για τη μεταφορά της τροφής και για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει αυτοκίνητο (κλειστή κλούβα) και δημοτικό υπάλληλο ως οδηγό. Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για τη διανομή της τροφής και την περισυλλογή των αδέσποτων, με σκοπό την ορθή διαχείριση στο πλαίσιο της ευζωΐας των ζώων αυτών.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech