Τα νέα μας

Τα νέα του Δήμου Καλαμάτας

Ήρθαν στην επιφάνεια τα σκουπίδια στη Θουρία

Μετά τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει σε έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας Χρυσή Λιάππα, «στην περιοχή του γηπέδου Θουρίας, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων, κατέρρευσαν τα πρανή κτημάτων και ήρθαν στην επιφάνεια τα θαμμένα απορρίμματα, καλύπτοντας έκταση 400 m2 παρακείμενων ελαιοπεριβόλων».

Επίσης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας γνωστοποίησε, με έτερο έγγραφό της, ότι έπειτα από τις προαναφερθείσες ισχυρότατες βροχοπτώσεις «σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική οδοποιΐα της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης εν όψει της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου».

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με αντικείμενο τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς αποκατάσταση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες της περιόδου από 11 έως 14 Νοεμβρίου 2013. Επίσης, ο Δήμος ζητεί τη μέριμνα του Υπουργού Εσωτερικών στην υποστήριξη του αιτήματος προκειμένου να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη όλη η εδαφική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, που επλήγη από τις ραγδαίες και συνεχείς βροχοπτώσεις της προαναφερθείσας περιόδου. Στο σχετικό ογκώδη φάκελο που ετοίμασε ο Δήμος Καλαμάτας, περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για τις ζημιές, με πλούσια φωτογραφική τεκμηρίωση, ενώ περιγράφονται με λεπτομέρεια οι ανάγκες και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και σε δεύτερο χρόνο.

 

Search