Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 29 Μαΐου 2018

Η 13η/2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας διεξήχθη στην Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη, στο ιστορικό Δημαρχείο, την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, με ώρα ενάρξεως 14:00.

Τα θέματα, επί των οποίων υπήρξε συζήτηση και λήψη αποφάσεων, ήσαν τα εξής:
1. Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για χρέη σε Δημόσιο και Δήμους (κατόπιν του υπ' αριθμ. πρωτ. 19536/18-5-2018 αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων, με εισηγητές εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας). Έγινε διαλογική συζήτηση, κατατέθηκαν σχέδια αποφάσεων εκ μέρους των μειοψηφιών και της πλειοψηφίας και υιοθετήθηκε - κατόπιν προτάσεως της πλειοψηφίας - απόφαση, με τα εξής 4 ζητούμενα:
Α) Να υπάρξει απόλυτη προστασία για την πρώτη κατοικία
Β) Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για παροχή σχολικού γεύματος σε όλους τους μαθητές
Γ) Να υπάρξει αυξημένη φροντίδα για τους αναπήρους και τους ηλικιωμένους, με δωρεάν φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη, καθώς και αξιοπρεπή σύνταξη
Δ) Να υπάρξει ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο, που θα δίδει τη δυνατότητα στους Δήμους για ρυθμίσεις όσον αφορά σε πολίτες με οφειλές, σε πνεύμα αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, με κανόνες και κριτήρια.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας». Έγινε δεκτή. Το έργο είναι προϋπολογισμού 74.335 ευρώ με το ΦΠΑ, η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα ανακαινισθούν εκ βάθρων οι χώροι υγιεινής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 12 WC για το κοινό και 2 για ΑμεΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Καλαμάτας.
3. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης, οικον. έτους 2018, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud