Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Πρέσβης της Κούβας στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας Osvaldo Cobacho Martinez και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Ο κ. Cobacho Martinez βρέθηκε στην Καλαμάτα με την ευκαιρία διοργανώσεως μιας εκδηλώσεως αφιερωμένης στην Κούβα από τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης προς τη χώρα αυτή.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας της πόλης και της περιοχής της με την Κούβα, δεδομένων των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, καθώς - όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος - η Κούβα πάντα στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα, όπως κατέστη προφανές ιδίως από τις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ακόμη ότι οι αγώνες του κουβανικού λαού - ανεξάρτητα από την όποια ιδεολογική σύμπνοια - έχουν το σεβασμό όλων των ανθρώπων οι οποίοι νοιάζονται για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Ο Π. Νίκας ανέφερε πως είναι δυνατόν να διοργανωθεί στην Καλαμάτα μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική, τον πολιτισμό, τη διατροφή της Κούβας και να διερευνηθούν οι τρόποι να έρθουν πιο κοντά οι δύο λαοί στους τομείς του πολιτισμού και του εμπορίου.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή και αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου για τη διοργάνωση της προαναφερθείσας βραδιάς. Υποσχέθηκε, δε, να εργασθεί στην κατεύθυνση της σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βλέπει την κατάσταση της χώρας μας εν μέσω κρίσης, ο κ. Cobacho Martinez εξέφρασε πίστη στη δυνατότητα των Ελλήνων με το μαχητικό και ευρηματικό τους πνεύμα να βρουν το δρόμο εξόδου από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech