Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Έγκριση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για το παραθαλάσσιο πάρκο

Εγκρίνει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στην Πάτρα και υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Καλαμάτας, σύμφωνα με τη θεωρημένη μελέτη. Η Υπηρεσία αυτή, αναφορικά με το έργο που επιδιώκει να κατασκευάσει ο Δήμος Καλαμάτας για την αναβάθμιση της περιοχής βόρεια και βορειοανατολικά του ΝΟΚ, παρέχει την έγκρισή της με την επιφύλαξη των πολεοδομικών διατάξεων και των ειδικών διατάξεων περί αιγιαλού και παραλίας, υπό τον όρο να υποβληθεί συμπληρωματική τεχνική έκθεση, με διευκρινίσεις για την ελεγχόμενη είσοδο του χώρου στάθμευσης από την οδό Ρήγα Φεραίου. Σε περίπτωση διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης, η Υπηρεσία ζητεί να βελτιωθεί από αισθητική άποψη η εικόνα της εισόδου, με χρωματισμό της σωληνωτής κατασκευής, αντικατάσταση των υφιστάμενων panelsκ.λπ. σε συνεργασία με την Υπηρεσία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου έφθασε στο Δήμο η απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με το παραθαλάσσιο πάρκο, αλλά ήρθε κατόπιν εορτής, διότι «έκλεισε» το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος θα επιδιώξει την ένταξη του έργου σε Κοινοτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Μετά την επανεξέταση του θέματος, αφού προηγήθηκε επιτόπια επίσκεψη του Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις 20 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απέστειλε έγγραφο προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, στο οποίο αναφέρει ότι «δεν έχουμε καταρχήν αντίρρηση επί της εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης λιμένα Καλαμάτας», προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Το Υπουργείο θέτει ορισμένες προϋποθέσεις, όπως «να ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις που αφορούν στην υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, συμπεριλαμβανομένης και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)».

xwros-parathalassio-parko.JPGxwros-parathalassio-parko_1.JPGxwros-parathalassio-parko_2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech