Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε η Ε.Ε. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου (4 Δεκεμβρίου)

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, στα γραφεία της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και έλαβε αποφάσεις για οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα αυτού του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως:

1. Έγκριση δαπάνης 14.760 ευρώ με το ΦΠΑ για την ανάθεση υπηρεσιών ορκωτού ελεγκτή σχετικά με την ετοιμασία ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων από τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία για καθένα από τα πρώην Νομικά Πρόσωπα (ΦΟ.Δ.Σ.Α & Συνδέσμους) που συνενώθηκαν στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και σύνταξη Αναλυτικής Έκθεσης

2. Έγκριση δαπάνης 12.225 ευρώ με το ΦΠΑ για την υλοποίηση της εργασίας «Τήρηση του κλαδικού λογιστικού σχεδίου (διπλογραφικού λογιστικού συστήματος) του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικ. έτος 2014»

3. Έγκριση δαπάνης 6.700 ευρώ με το ΦΠΑ για την υλοποίηση της εργασίας «Εγγραφές και σύνταξη απογραφής τέλους χρήσης - σύνταξη ισολογισμού κ.λπ. οικονομικών καταστάσεων οικονομικού έτους 2014 - του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου»

4. Διατήρηση λειτουργίας παλαιών γραφείων συγχωνευθέντων Συνδέσμων και ΝΠΙΔ ως αποκεντρωμένων γραφείων ΦΟΔΣΑ έως την ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

5. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ευρώτα για την υλοποίηση του έργου «Διαχείριση κομποστοποίησης και διαλογής αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Ευρώτα».

Επισημαίνεται πως ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου είναι ο πρώτος τέτοιος Φορέας που λειτουργεί και οργανώνεται στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίσθηκε, επίσης, η πρόσκληση εκπροσώπων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για συζήτηση σχετικά με το διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων.

Διαφαίνεται, μάλιστα, η βούληση Δημάρχων (με πρώτο το Δήμαρχο Καλαμάτας) να ζητήσουν πλήρη απεμπλοκή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη δράση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τονίζεται, τέλος, πως στη δημόσια διαβούλευση όσον αφορά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» που έχει καταθέσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αναφορικά με τη χωροθέτηση μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων κ.λπ. θα κάνει σύντομα τοποθέτηση ο Δήμος Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech