Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την 30ή Δεκεμβρίου θα τεθεί προς συζήτηση – με εντολή του Δημάρχου - το θέμα της αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», στο πλαίσιο της διεκδίκησης να υλοποιηθούν άμεσα αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου. Τούτο ανέφερε προς τους δημοσιογράφους σήμερα η εντεταλμένη για θέματα Ανάπτυξης δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος πρόκειται να επισκεφθεί για το θέμα αυτό τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη .

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, έχουν εντοπισθεί προβλήματα  που χρήζουν άμεσης επίλυσης, δεδομένου ότι η κίνηση σε αυτό αυξήθηκε το 2013 – όσον αφορά στις αφίξεις – κατά 70% σε σχέση με το 2012, ενώ το 2014 αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά 50%. Ο αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» είναι η πύλη της Καλαμάτας στον κόσμο και αποτελεί αδήριτη ανάγκη να επιλυθούν το συντομότερο τα εξής ζητήματα:

1. Μικρή επιφάνεια του αεροσταθμού

2. Μικρή επιφάνεια του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών

3. Περιορισμένος χώρος για τη στάθμευση αυτοκινήτων

4. Ολιγάριθμα check-in counters

5. Λίγες ταινίες μεταφοράς αποσκευών.

Είναι, δε, αναγκαία η άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών για την απαλλοτρίωση 45 στρεμμάτων προς βορρά του αεροσταθμού. Το θέμα αυτό εκκρεμεί εδώ και 5 χρόνια και η απαλλοτρίωση αυτή θα δώσει «ανάσα» στη λειτουργία του αεροσταθμού και άλλων τμημάτων του πολιτικού αεροδρομίου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech