Αγιασμός στο Β΄ κτήριο του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, στο ισόγειο του Β΄ κτηρίου του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου, δεδομένου ότι η ανακατασκευή του δεν είχε ολοκληρωθεί, όταν έγινε αγιασμός κατά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου στις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Στο κτήριο αυτό στεγάζονται η Διεύθυνση Πρόνοιας, τμήματα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Τμήμα Παιδείας, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, το Κέντρο Κοινότητας, το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο.
Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για την ευλογία της Εκκλησίας και τις ευχές τον ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Καλαμάτα βρίσκεται δίπλα στην Εκκλησία, καθώς τη θεωρεί θεσμό, ο οποίος έχει στηρίξει το Έθνος, ιδίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει.
Στη συνέχεια, επεσήμανε προς το προσωπικό του Δήμου ότι το ανακατασκευασμένο κτήριο, που ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να του παραχωρηθεί ύστερα από αγώνα 10 ετών, μαρτυρεί το σεβασμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προς τους υπαλλήλους, ώστε αυτοί να εργάζονται σε άριστο περιβάλλον. Ζήτησε δε από τους υπαλλήλους να εξυπηρετούν τους πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είναι ανεκτικοί, ιδίως αυτήν την περίοδο πολύπλευρης κρίσης.
Τα κτήρια του συγκροτήματος του πρώην Δημαρχείου ήσαν κτήρια ρημαγμένα, όπου είχαν βρει καταφύγιο άτομα επιδιδόμενα σε αντικοινωνικές δραστηριότητες, σημείωσε ο Δήμαρχος. Ο Δήμος κατόρθωσε να τα θέσει υπό τη δικαιοδοσία του και να τα ανακατασκευάσει, κάτι που έδωσε ελπίδα στην περιοχή, της οποίας η κατάσταση βελτιώθηκε εντυπωσιακά.
 
 
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
 
Η δημιουργία του νέου διοικητικού κέντρου του Δήμου έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες της Καλαμάτας να μην ψάχνουν τις Δημοτικές Υπηρεσίες σε καμιά δεκαριά κτήρια, αλλά να εξυπηρετούνται σε ένα χώρο, στον οποίο παρέχεται δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων τους και ευχερής πρόσβαση. 
Το κτήριο Β΄ (πρώην Καρδιολογική) ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με δάνειο το οποίο έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Για την ποιότητα ανακατασκευής των κτηρίων του νέου Δημαρχείου έχουν μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών, καθώς το Δημαρχείο Καλαμάτας στεγάζεται σε μερικά από τα καλύτερα Δημοτικά Κτήρια της χώρας. 
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε να είναι καλορίζικο το κτήριο Β΄, τονίζοντας ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες έχουν αναλάβει, καθεμιά στον τομέα της, μεγάλο αγώνα. 
Τέλος, επεσήμανε την απαγόρευση του καπνίσματος εντός των Δημοτικών Κτηρίων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται άριστες συνθήκες εργασίας και αποφεύγονται οι ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.
 
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud