Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αναδιοργάνωση Δημοτικού Ιατρείου

Επίσκεψη στο Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμάτας, των οποίων ανασχεδιάζεται η λειτουργία, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος.

Στο Δημοτικό Ιατρείο πρόκειται να προσληφθούν 2 Ιατροί, Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγοι, έχουν προσληφθεί ήδη 5 Νοσηλευτές, ενώ στο Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο έχουν προσληφθεί 2 Φαρμακοποιοί και ένας Διοικητικός. Είναι γνωστό πως το Φαρμακείο λειτουργεί με τη συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Μέχρι τέλους Ιανουαρίου θα υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση, ιδιαίτερα του Δημοτικού Ιατρείου, το οποίο θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα, προσφέροντας υπηρεσίες σε οικονομικά αδύνατους και όσους έχουν ελλιπή υγειονομική περίθαλψη. Στο Δημοτικό Ιατρείο θα εκτελούνται φυσική εξέταση των ασθενών, απλοί ιατρικοί έλεγχοι όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, εμβολιασμοί, συνταγογράφηση, ενώ ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα τηλεϊατρικής για ιατρική υποστήριξη όσων κατοικούν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ιδίως στις ορεινές.

Το Φαρμακείο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και οι πολίτες παρακαλούνται να το βοηθούν με παροχή φαρμάκων που δεν τους είναι αναγκαία. Οι δύο επιστήμονες Φαρμακοποιοί οι οποίοι το στελεχώνουν, θα αξιολογούν τα προσφερόμενα φάρμακα. Η αλληλοστήριξη μεταξύ του Δημοτικού Ιατρείου και του Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου είναι δεδομένη.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί συμπολίτες Ιατρούς που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στο Δημοτικό Ιατρείο, ιδιαίτερα Ιατρούς Ειδικοτήτων, να εκφράσουν τη βούλησή τους γι’ αυτό στο Γραφείο Δημάρχου, τηλ. 27213 60701. Η παροχή υπηρεσιών από Ιατρούς έστω και μία ώρα, μία ημέρα την εβδομάδα, θα είναι πολύτιμη για τους οικονομικά αδύνατους ή και περιθωριοποιημένους συμπολίτες μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοτικό Ιατρείο:

Σανταρόζα & Παπανικολή, Παραλία Καλαμάτας

Τηλ.: 27210 93309, 27210 97172

Δημοτικό - Κοινωνικό Φαρμακείο

Σανταρόζα και Παπανικολή, Παραλία Καλαμάτας

Τηλ.: 27210 93267

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech