Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Απάντηση Αστυνομίας σχετικά με εκμετάλλευση μικρών παιδιών από αθιγγάνους που επαιτούν

Απάντηση στην με Α.Π.66008/01.11.13 επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας, σχετικά με την εκμετάλλευση μικρών παιδιών από αθιγγάνους που επαιτούν, οι οποίοι προέρχονται από Βαλκανικές κυρίως χώρες, απέστειλε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, με την οποία ενημερώνει το Δήμαρχο για τα εξής:

«….από την Υπηρεσία μας καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του εν θέματι φαινομένου. Στα πλαίσια αυτά το τελευταίο δίμηνο βεβαιώθηκε σημαντικός αριθμός παραβάσεων σε βάρος αλλοδαπών πολιτών που επαιτούσαν, ενώ σε κάθε περίπτωση διερευνήθηκε η πιθανότητα ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, πίσω από κάθε επαίτη, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η Υπηρεσία μας εξάρθρωσε τρεις εγκληματικές οργανώσεις εμπορίας ανθρώπων τις οποίες είχαν συστήσει πολίτες Βουλγαρίας- Ρουμανίας, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση ανήλικων ομοεθνών τους με τη μορφή της επαιτείας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος και σε όλες τις περιπτώσεις διατάχθηκε η αποφυλάκισή τους.

Η Υπηρεσία μας λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο η επαιτεία τιμωρείται σε βαθμό πταίσματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στην επαιτεία είναι κατά κανόνα Βουλγαρικής ή Ρουμανικής καταγωγής (πολίτες Ε.Ε.), θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους και να διερευνά σε βάθος κάθε υπόθεση με απώτερο σκοπό τον περιορισμό του συγκεκριμένου φαινομένου.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην επιστολή του αναφερόταν στη επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση μικρών παιδιών από αθιγγάνους που επαιτούν. Επίσης γινότανε αναφορά στη φορτικότητά τους, στην εκτόξευση προσβλητικών φράσεων σε περίπτωση που δεν λάβουν το ποσόν που περιμένουν και με ένταση ζητούν, καθώς και στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν κατά σύστημα μικρά παιδιά για να συγκινήσουν τους διαβάτες. Τέλος τόνιζε ότι «ως Δήμος κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από ανθρωπιστική άποψη, όμως η κατάσταση δυστυχώς έχει ξεφύγει από τον αναγκαίο έλεγχο και καθημερινά οξύνεται».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech