Εγκαινιάσθηκε το Παρεκκλήσι Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού

Εγκαινιάσθηκε από τους Μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομο και Αργολίδος Νεκτάριο, το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου 2018, το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού. Το Ναΰδριο αυτό είναι Παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία της Μικρής Μαντίνειας και βρίσκεται στο δρόμο προς Μάνη. 
Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:30 το πρωί, ξεκίνησε ο Όρθρος και ώρα 7.00 η Αρχιερατική Χοροστασία από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες. Ακολούθησε η τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Είχαν προηγηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και ο Αρχιερατικός Εσπερινός το προηγηθέν βράδυ.
Ο Δήμαρχος παρέστη στις Ιερές Τελετές το πρωί του Σαββάτου και, στη συνέχεια, παρεκάθισε σε κέρασμα, το οποίο προσφέρθηκε στον αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου. Με την ευκαιρία, δε, της σημαντικής αυτής τελετής, προσέφερε στο Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και στο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καλλιτεχνικό έργο, που αποτελεί λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, όπου απεικονίζεται σταυρός με ρίζες, κάτι που συμβολίζει τη συμπόρευση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
 
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6_Medium.jpg7_Medium.jpg
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud