Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνάντηση με κατοίκους του συνοικισμού Κορδία

Κάτοικοι του συνοικισμού Κορδία, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, επισκέφθηκαν χθες, 20 Ιανουαρίου, το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οδική πρόσβαση προς το συνοικισμό, στην καθαριότητα (ιδίως όσον αφορά όσα ξεβράζει η θάλασσα) και τη μέριμνα για το πράσινο, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου και στην παροχή νερού για ντους στην παραλία που έχει δημιουργηθεί, από την προσάμμωση της ακτής μετά την κατασκευή του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας. Συζητήθηκε, ακόμη, η συγκοινωνιακή σύνδεση του Κορδία με την Καλαμάτα μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, άρχισε η ανταπόκριση του Δήμου στα αιτήματα για την καθαριότητα, το κλάδεμα των δέντρων και τον καθαρισμό των αγωγών ομβρίων.

Επίσης, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ και ζήτησε την προσθήκη ενός δρομολογίου προς τον Κορδία, αίτημα που έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι, μέσω της επόμενης εργολαβίας του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνει ασφαλτόστρωση στον κύριο δρόμο που οδηγεί στο συνοικισμό, την οδό Νικολάου Πλαστήρα και δύο κάθετες σ' αυτόν οδούς.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο Δήμος έχει παραχωρήσει - κατόπιν επισκευής - το κτήριο του πρώην Νηπιαγωγείου Κορδία στο θεατρικό σχήμα "Συν Ένα - Μιχάλης Τούμπουρος", κάτι που θα βοηθήσει την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ φέρνει σε καθημερινή βάση πολλούς επισκέπτες στο συνοικισμό αυτό.

katoikoi-kordia.JPGkatoikoi-kordia_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech