Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Φυτικό σφουγγάρι: μια νέα καλλιέργεια, μια νέα εναλλακτική πηγή εισοδήματος

Σχετικά με μια νέα καλλιέργεια και μιαν εναλλακτική πηγή εισοδήματος για τον αγροτικό κόσμο, ενημέρωσαν χθες το Δήμαρχο δύο καλλιεργήτριες από τη Σπερχογεία, που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο. Πρόκειται για το φυτό λούφα ή λήθη, από τον καρπό του οποίου παράγεται θαυμάσιο φυτικό σφουγγάρι, με μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Το φυτό αυτό είναι μονοετές, σπέρνεται και όταν αναφυεί χρειάζεται στερέωση για να αναρριχηθεί, όπως γνωστοποίησαν στο Δήμαρχο οι κυρίες που το καλλιεργούν. Παράγει καρπό σε σχήμα μακρόστενου κολοκυθιού, μέσα στον οποίο «κρύβεται» το σφουγγάρι, που παραλαμβάνεται μετά από επεξεργασία.

sfougari_sapounia_2.JPGsfougari_sapounia_3.JPGsfougari_sapounia_4.JPG

Το φυτικό αυτό σφουγγάρι χρησιμεύει στην ατομική καθαριότητα του ανθρώπου, για απολέπιση του σώματος, αλλά και στην οικιακή καθαριότητα και στην κουζίνα.

Οι καλλιεργήτριες έκαναν γνωστό στο Δήμαρχο ότι έχουν έρθει σε επαφή με μεγάλες εταιρείες του κλάδου των καλλυντικών και της ατομικής φροντίδας, οι οποίες ζητούν σημαντικές ποσότητες απ’ αυτό το φυτικό σφουγγάρι. Οι ίδιες δεν είναι δυνατόν να τις παράγουν, διαθέτουν όμως μεγάλη ποσότητα ντόπιων σπόρων για όποιον ενδιαφέρεται. Η αύξηση του όγκου παραγωγής είναι αναγκαία για να καλύψει τη ζήτηση.

Παρουσιάζεται, λοιπόν, μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μία νέα καλλιέργεια και να καθιερωθεί ένα νέο προϊόν, που ο Δήμος Καλαμάτας σκοπεύει να αναδείξει.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με σαπούνια και κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο που παράγουν οι δύο καλλιεργήτριες, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί πρόσθετο εισόδημα για πολλές οικογένειες στην περιοχή μας.

Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλ. 6976 050471 και 6984 576180.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech