Άθληση και αναψυχή γύρω από την παιδική χαρά στο Πέταλο

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία κοινόχρηστων χώρων παρακείμενων της παιδικής χαράς περιοχής Πέταλο ΔΕ Καλαμάτας». Ανάδοχος, που προέκυψε με ηλεκτρονική κλήρωση, είναι ο Δημήτριος Κωστόπουλος, όσον αφορά σε σύμβαση συνολικού ύψους 19.807,06 ευρώ με το ΦΠΑ.
Προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά, σε συνέχεια των καταστροφών από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2016. Ο ανωτέρω χώρος θα διαμορφωθεί εκ νέου με κυβόλιθο και θα κατασκευασθεί γήπεδο μπάσκετ διαστάσεων 11,50 μ. x 14,50 μ. μαζί με τα περιθώρια και με μία μπασκέτα, στον ίδιο χώρο όπως υπήρχε παλαιότερα, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα παραμείνει χώρος πρασίνου. Η περίφραξη με πλέγμα δε θα τοποθετηθεί σε όλη την περίμετρο, αλλά θα αφήνει άνοιγμα τόσο στην πλευρά του πρανούς όσο και στην πλευρά της εισόδου. 
Στην περιοχή εισόδου βόρεια του χώρου μπάσκετ, ένα τμήμα θα διαστρωθεί με κυβόλιθο και το υπόλοιπο θα παραμείνει ως χώρος πρασίνου. Για τη συγκράτηση των πρανών αλλά και την καλύτερη αισθητική του χώρου θα κατασκευαστεί τοιχίο από λιθοδομή, χαμηλού ύψους (~0,50εκ.), ώστε να χρησιμοποιείται και ως καθιστικό. 
Επίσης, θα τοποθετηθούν στύλοι ηλεκτροφωτισμού, με έναν προβολέα καθένας.
 

a.JPGb.JPG

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud