Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έγκαιρη προετοιμασία για προσλήψεις προσωπικού, πριν την αναστολή λόγω εκλογών

Το 2014 αποτελεί έτος περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Ως εκ τούτου, καθίσταται ενεργός η πρόβλεψη του νόμου, ως ισχύει, με την οποία αναστέλλονται πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει με εγκύκλιό του πως οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων πριν την έναρξη της εκλογικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΙΔ αυτών, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΝΠΕ και Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης καλούνται να μεριμνήσουν για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2014, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών.

Οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους, με τις διαδικασίες που υποδεικνύει το Υπουργείο, για το προσωπικό ορισμένου χρόνου το αργότερο έως 10-2-14 στο Υπουργείο Εσωτερικών και για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου έως 17-2-14 στο ΑΣΕΠ.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στην υποβολή σχετικών αιτημάτων, για τις Υπηρεσίες του και τα Νομικά Πρόσωπα που υπάγονται σ’ αυτόν, μέσα στις προθεσμίες που τίθενται από το Υπουργείο και για το συντονισμό προς ολοκλήρωση της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο σύσκεψη.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech