Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Σωματείο Πυροσβεστών στο Δημαρχείο

Το Προεδρείο του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας επισκέφθηκε χθες βράδυ το Δημαρχείο και έγινε δεκτό από το Δήμαρχο. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των πυροσβεστικών υπαλλήλων ζήτησαν και έλαβαν από το Δήμαρχο πληροφορίες σχετικά με το χώρο που ο Δήμος θα παραχωρήσει, για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα παραχωρήσει οικόπεδο εκτάσεως 5 στρεμμάτων, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ανεγερθεί νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, να υπάρχει χώρος για τη στάθμευση και ευχερή κίνηση των οχημάτων, ίσως και ένας χώρος για την άσκηση των πυροσβεστών. Όπως έχει κάνει γνωστό ο Δήμαρχος, το οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος βρίσκεται ακριβώς στην περιοχή του κόμβου Λαιΐκων, ώστε να μην προκαλείται ενόχληση των περιοίκων από τις μετακινήσεις των οχημάτων και να υπάρχει δυνατότητα ταχείας πρόσβασης για την Πυροσβεστική όπου χρειαστεί, μετά την ολοκλήρωση της περιμετρικής, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου.

pur-upal.JPGpur-upal_1.JPG

Στη χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπροσώπους των πυροσβεστών, συζητήθηκε η παροχή βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς. Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε προς το Προεδρείο του Σωματείου των πυροσβεστών ότι στο φορτηγό που θα αποστείλει ο Δήμος Καλαμάτας στο νησί αυτό, υπάρχει χώρος για να στείλουν διάφορα είδη οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας για τους συναδέλφους τους της Κεφαλληνίας.

Τέλος, το Προεδρείο του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο για εθελοντική αναδάσωση, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech