Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση Ολυμπιάδας Χορωδιών στην Καλαμάτα το 2016

Ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, που εδρεύει στη Γερμανία, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση μεγάλης συνάντησης χορωδιών στην Καλαμάτα, το 2016. Φέτος, ο οργανισμός αυτός διοργανώνει διεθνείς χορωδιακούς αγώνες στη Ρίγα της Λετονίας, που είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τη συμμετοχή δεκάδων χορωδιών. « Έχουμε βάσιμες ελπίδες, για να μην πω βεβαιότητα, το 2016 η Καλαμάτα να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα των Χορωδιών», έκανε σήμερα γνωστό ο Δήμαρχος.

Τις σχετικές αρχικές συνεννοήσεις έκανε ο συμπατριώτης μας Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Μεσσηνίας, η οποία εδρεύει στο Δημαρχείο Καλαμάτας και τη λειτουργία της υποστηρίζει ο Δήμος μας, φυσικά με τη συνεργασία όλων των Δήμων της Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος καλοδέχθηκε την πρωτοβουλία αυτή όταν του τέθηκε υπόψη και ευθύς αμέσως ο Δήμος Καλαμάτας ξεκίνησε την επικοινωνία με την ομάδα συντονισμού, που αποτελείται από Γερμανούς και Σουηδούς φίλους της Ελλάδος. Μάλιστα, το ενδιαφέρον τους είναι τόσο μεγάλο, ώστε την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας θα υποδεχθεί ολιγομελές κλιμάκιο από την Interkultur.

Η προοπτική έλευσης στην Καλαμάτα δεκάδων χορωδιών και των μελών τους, που αριθμούνται σε περίπου 2.000 άτομα, σε εποχή εκτός αιχμής τουριστικής σεζόν, πιθανόν τον Οκτώβριο 2016, θα αποτελέσει την καλύτερη τόνωση για τον τουρισμό της πόλης. Ταυτόχρονα, θα την αναδείξει ακόμη περισσότερο στους διεθνείς πολιτιστικούς κύκλους, και μάλιστα εν όψει της διεκδίκησης να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, όπως τόνισε ο Δήμαρχος.

interkultur.jpginterkultur_1.jpginterkultur_2.png

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech