Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 6 Φεβρουαρίου

Συνήλθε χθες, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην υπ’ αριθμ. 3/2014 συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και προχώρησε στη λήψη 38 αποφάσεων επί σχετικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και εκτός αυτής.

Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:

 

ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Το Σώμα προέβη στην έγκριση της μελέτης του έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2014», προϋπολογισμού 300.000 € με το ΦΠΑ, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

asfaltos

Μέσω του έργου αυτού θα εκτελεσθούν οι ακόλουθες εργασίες στους παρακάτω δρόμους στην Καλαμάτα, στο Πλατύ και στη Σπερχογεία:

Α. Ανακατασκευές νέων ταπήτων: τομή με ασφαλτοκόπτη (όπου απαιτείται), αφαίρεση παλαιού τάπητα με φρέζα (ή με σκαπτικό μηχάνημα), ισοπεδωτική (όπου απαιτείται), συγκολλητική και κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας

1. οδός Φαρών, επέμβαση κατά τμήματα, συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.

2. οδός Φραντζή (από Σιδηροδρομικό Σταθμό έως Αριστομένους): 1000 τ.μ.

3. οδός Ευριπίδου (από Κανάρη έως Φιλελλήνων): 618 τ.μ.

4. οδός Σανταρόζα (ανατολικά της Ακρίτα): 1.200 τ.μ.

5. οδός Σπετσών-Αγία Αικατερίνη (από Αριστείδου προς Δαμοφώντος): 467 τ.μ.

6. οδός Ανδρέα Σκιά-Ταχυδρομείο (από Β. Όλγας έως Β. Σοφίας): 200 τ.μ.

7. οδός Νικολάου Πλαστήρα, δρόμος προς συνοικισμό Κορδία: 1.000 τ.μ.

8. οδός Οδυσσέα Ελύτη (από Ναυαρίνου): 240 τ.μ.

9. οδός Κορώνης αρ. 32: 50 τ.μ.

10. Ανώνυμη οδός πίσω από S/M «Νότος» στην Κρήτης (μεταξύ οδών Τόμπρα και Μεσογείων): 400 τ.μ.

11.  οδός Ηρώων και Ευριπίδου (προς Κηπούπολη): 150 τ.μ.

12. Σπερχογεία-οδός Κωστοπούλου (από κεντρική πύλη νοσοκομείου προς κοιμητήριο): 1.500 τ.μ.

Β. Κατασκευές ταπήτων: συγκολλητική, ισοπεδωτική όπου απαιτείται και κατασκευή νέου τάπητα

1.  οδός Αρκαδίου (πλησίον Μονής Καλογραιών): 150 τ.μ.

2.  κάθετος οδού Σπάρτης-Παναγίτσα (κέντρο Καλλιάνη): 750 τ.μ.

3.  Κάθετος οδού Σπάρτης (Τούρλες προς Καλλιθέα): 700 τ.μ.

4.  Πλατύ-κεντρική οδός, έξοδος προς Βαλύρα (από οικία Ν.Τζαβάρα προς σιδηροδρομικές γραμμές): 1.500 τ.μ.

Γ. Κατασκευές νέων δρόμων: χωματουργικές εργασίες - εκσκαφές (όπου απαιτείται), κρασπεδόρειθρα (όπου απαιτείται), οδοστρωσία (όπου απαιτείται), καθαίρεση οδοστρώματος, ισοπέδωση με διαμορφωτήρα (όπου απαιτείται), προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

1. Ο.Τ. 1001 (Φραγκοπήγαδο, από Αγ.Σωτήρα βόρεια προς οικία Καλλιντέρη): 2.200 τ.μ. (χωματουργικά-οδοστρωσία) σε όλο το πλάτος του δρόμου λόγω σαθρότητας του εδάφους, 1.540 τ.μ. ασφαλτοτάπητας

2.  Δρόμοι συνοικισμού Κορδία (βόρεια Ν. Πλαστήρα-Άγ.Διονύσιος)

Α. οδός Προποντίδος: 508 τ.μ.

Β. οδός Σαράντα Εκκλησιών: 400 τ.μ.

Γ. οδός Καλλιπόλεως-Αγ.Διονύσιος: 562 τ.μ.

Σύνολο συνοικισμού Κορδία: 1.470 τ.μ.

Σύνολο εμβαδού παρεμβάσεων = 13.435 τετραγωνικά μέτρα.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την προένταξη της πράξης «Οργάνωση στάθμευσης επί οδών και βελτίωση λειτουργικότητας υφιστάμενων χώρων στάθμευσης» στο πλαίσιο του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» στον Άξονα 5 «Χώροι Στάθμευσης στον Αστικό Χώρο», προϋπολογισμού 87.152,00 €. Για το έργο προχωρεί η διαδικασία δημοπράτησης. Αυτό περιλαμβάνει διαγραμμίσεις χώρων στάθμευσης και διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών (θερμοκόλληση).

 

ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

Υπερψηφίσθηκε η ανάκληση της υπ΄ αριθμ. 544/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μόνο ως προς το μέρος που αφορά στη στάθμευση επί της οδού Αναγνωσταρά. Πλέον, τα οχήματα θα σταθμεύουν εκ περιτροπής ανά μήνα αριστερά ή δεξιά, κατόπιν αιτημάτων κατοίκων και καταστηματαρχών.

 

ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων» του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 9.000 ευρώ.

Η μελέτη αφορά στην ανάδειξη του πηγαδιού που υπήρχε δυτικά του ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων. Στο δυτικό αύλειο χώρο του Ναού υπήρχε πηγάδι, από όπου με άντληση παροχετευόταν νερό για τον καθαρισμό της παρακείμενης Δημοτικής Αγοράς. Το πηγάδι υπήρχε χωρίς υπερυψωμένο στόμιο, αλλά με μεταλλικό κάλυμμα - καταπακτή μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Καθώς για την τυπολογία του και τη μορφή του δεν υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση ή σχετική περιγραφή, επιλέχθηκε να βασιστεί η ανακατασκευή του στην τυπολογία αντίστοιχων πηγαδιών που διασώζονται στη γύρω περιοχή (πηγάδι αρχοντικού Κυριακού και οδού Ν. Πολίτη).

agapostoloi pigadi

Το υφιστάμενο πηγάδι, η θέση του οποίου προσδιορίστηκε κατά τις εργασίες δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, αναδεικνύεται και κατασκευάζεται λιθόκτιστο, με στόμιο από μάρμαρο Πάρνωνα και ισόδομη λιθοδομή από λίθους της περιοχής (αντίστοιχης προέλευσης με αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επισκευή της λιθοδομής του παρακείμενου Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων) και με μεταλλικό καπάκι προστασίας του στομίου του. Καθαρίζεται το εσωτερικό του υφιστάμενου πηγαδιού και ενισχύεται - αποκαθίσταται η στατικότητα της λιθοδομής των τοιχωμάτων του για το σύνολο του βάθους του.

Το καπάκι σφράγισης του στομίου του που τοποθετείται έχει κινητό τμήμα - άνοιγμα για τον καθαρισμό του (που θα ασφαλίζει με λουκέτο) και επιφάνεια από τζάμι ασφαλείας για ελεύθερη θέα προς το εσωτερικό του (θέα του νερού). Η συναρμογή όλων των μερών του μεταλλικού καπακιού θα γίνεται με σιδηρόκαρφα (πριτσίνια). Επίσης, το εσωτερικό του πηγαδιού θα φωτιστεί με φωτιστικά σποτ που θα τοποθετηθούν περιμετρικά. Εξωτερικά του πηγαδιού θα κατασκευαστεί περιμετρική ζώνη – κορνίζα από λιθόπλακες, αντίστοιχες με αυτές της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης του χώρου (μαρμαρολιθόπλακες). Στον άμεσο χώρο του, ως συνοδό στοιχείο, επιλέγεται να φυτευθεί και ένα δέντρο (άκαρπη μουριά), σε λάκκο φύτευσης που θα διαμορφωθεί στο υφιστάμενο λιθόστρωτο.

 

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ΓΙΑ ΤΑ PARKING

Προς το Δήμο Καλαμάτας απηύθυναν επιστολή οι εταιρείες Ελλάκτωρ ΑΕ και Π&Π Στάθμευση ΑΕ, με την οποία εκφράζεται η βούλησή τους να λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας η διαφορά με την Παντεχνική AE (που ανήκει πλέον στον όμιλο Ελλάκτωρ) σχετικά με τη διαχείριση των parking του Νέδοντα και την κατασκευή υπογείου χώρου σταθμεύσεως.

nedonta

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

1. Να ανακληθεί η υπ’ αριθμ. 545/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (με αυτήν δόθηκε έγκριση για την τροποποίηση Σύµβασης Παραχώρησης ∆ιαχείρισης Υπογείων και Υπαιθρίων Χώρων Στάθµευσης στην Καλαµάτα - του έτους 2005 - µεταξύ του ∆ήµου Καλαµάτας και της ανώνυµης τεχνικής εταιρείας «Παντεχνική Α.Ε.», με συμβαλλόμενα μέρη για την τροποποιηθείσα σύµβαση το ∆ήµο Καλαµάτας, την «Ελλάκτωρ Α.Ε.», η οποία υπεισήλθε στη θέση της ανώνυµης τεχνικής εταιρείας «Παντεχνική Α.Ε.» ως καθολική διάδοχος αυτής λόγω απορροφήσεώς της και της ανώνυµης εταιρείας «Π&Π Στάθμευση», η οποία αντικατέστησε την ανώνυµη τεχνική εταιρεία «Παντεχνική Α.Ε.» στη διαχείριση των σταθµών), υπό τον όρο παραίτησης από τις ανωτέρω αιτούσες ανώνυμες εταιρείες (Ελλάκτωρ ΑΕ και Π&Π Στάθμευση ΑΕ), τώρα και για το μέλλον, από κάθε ένδικο βοήθημα και ένδικο μέσο καθώς και από κάθε απαίτηση και αξίωση κατά του Δήμου Καλαμάτας, σχετικά με την παραπάνω διαφορά

2. Να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας για την υπογραφή αντίστοιχης δήλωσης περί παραίτησης, τώρα και για το μέλλον, από κάθε ένδικο βοήθημα και ένδικο μέσο καθώς και από κάθε απαίτηση και αξίωση κατά των ανωτέρω εταιρειών, σχετικά με την παραπάνω διαφορά, υπό τον αποκλειστικό όρο της υπογραφής της δήλωσης από τις ανωτέρω εταιρείες που περιγράφεται παραπάνω

3. Να παραδοθεί στις ανωτέρω εταιρείες ο εξοπλισμός που περιγράφεται στη σχετική αίτησή τους, με δική τους επιβάρυνση ως προς τις σχετικές δαπάνες (μεταφοράς, συγκέντρωσης κ.λπ.).

 

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Εγκρίθηκε τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 52/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αναφορικά με τον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας ενός περιπτέρου, το τέλος για την κατασκευή (κουβούκλιο) του περιπτέρου (βαρύνει τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν την άδεια εκμετάλλευσης του περιπτέρου και καθορίζεται σε 100€ ανά τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνει η κατασκευή, ανά έτος), καθώς και για το τέλος κοινόχρηστου χώρου (εκτός της κατασκευής). Επίσης, εγκρίθηκαν και οι κυρώσεις στην αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

periptero

Σχετικά με την καταβολή τέλους κοινοχρήστου χώρου πέραν του κουβουκλίου, αυτό καθορίσθηκε ως εξής:

  • 20 ευρώ ανά τετρ. μέτρο κατ’ έτος για τα πρώτα 6 τετρ. μέτρα
  • 40 ευρώ ανά τετρ. μέτρο κατ’ έτος για την επιφάνεια από 6,01 έως 18,60 τετρ. μέτρα.

Τέλος, εγκρίθηκε η χρησιμοποίηση κατακόρυφων διάφανων ανεμοφρακτών μόνο κατά τις ημέρες βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων και πάντοτε εντός του παραχωρημένου χώρου.

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 – ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Εγκρίθηκαν η διάθεση πίστωσης για τη διοργάνωση του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, καθώς και η διοργάνωση των εκδηλώσεων και η διάθεση σχετικών πιστώσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», όσον αφορά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2014.

karnavali

 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ο Δήμος Καλαμάτας για την περίοδο της Αποκριάς, από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρή Δευτέρα, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες, προγραμματίζει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης και την αναβίωση των εθίμων μας, καθώς και τη διάχυση εορταστικού κλίματος σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Σε κεντρικά σημεία της πόλης (Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, πλατείες Ιστορικού Κέντρου, Αγία Τριάδα, Άγιος Σίδερης - Καλλιπατείρας, Γιαννιτσάνικα, Ράχη, κ.ά.) θα διεξαχθούν εκδηλώσεις όπως το παραδοσιακό γαϊτανάκι, τα αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια, πέταγμα του χαρταετού και του αερόστατου, καθώς και άλλες ψυχαγωγικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Στις Τοπικές Κοινότητες θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα όπως οι φωτιές, το λιώσιμο του παστού, κεράσματα με σαρακοστιανά εδέσματα, οι χοροί και τα πατροπαράδοτα δρώμενα.

 

2ο Καλαματιανό Καρναβάλι

 

carnival

Οι εκδηλώσεις του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού περιλαμβάνουν:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου : τελετή έναρξης στο Ιστορικό Κέντρο

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου: Μαντολινάτα-συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: Νυχτερινή παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία– Βασιλέως Γεωργίου

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου: Γιορτή της Καρναβαλικής Επιτροπής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Σάββατο 1η Μαρτίου: «Ιζαμπιάδα» στην Παραλία της Καλαμάτας.  Σύνολο δράσεων για το αποκορύφωμα του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού

Κυριακή 2 Μαρτίου: Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην κεντρική πλατεία– Βασιλέως Γεωργίου. Τελετή λήξης.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν αφενός μεν η παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας της χρήσης γηπέδου ιδιοκτησίας Αθλητικού & Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ατρομήτου Πλατέος για 20 χρόνια (ο Δήμος θα το αναβαθμίσει με καίριες παρεμβάσεις), αφετέρου δε η παραχώρηση της χρήσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρβελίου στο Σύλλογο Καρβελαίων «Παναγία η Σιδερόπορτα» για 25 χρόνια.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΥ 2014

Απονομή Βραβείου Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη». Εγκρίθηκαν η διοργάνωση της εκδήλωσης και η διάθεση πίστωσης 2.000 €, που θα αποδοθεί ως χρηματικό έπαθλο του βραβείου, καθώς και η επιχορήγηση  του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας με το ποσό των 400 € για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

poludoureia

Απονομή Βραβείου «Παναγιώτη Φωτέα» για βιβλίο δοκιμίων κοινωνικοπολιτικού στοχασμού. Εγκρίθηκαν η διοργάνωση της εκδήλωσης και η διάθεση πιστώσεων, αφενός 3.000 € για το χρηματικό έπαθλο του βραβείου και αφετέρου 400 € για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

 

foteas

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΝΗΣ

Τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Δήμου Καλαμάτας για το έργο «Κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Μάνης». Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου από τον Κύριο του Έργου - Δήμο Δυτικής Μάνης στο Φορέα Υλοποίησης, δηλαδή το Δήμο Καλαμάτας ο οποίος διαθέτει επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειάς του για έργα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Ο Κύριος του Έργου αναθέτει στο Φορέα Υλοποίησης να λειτουργήσει ως δικαιούχος του Έργου έναντι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου και να εκτελέσει τις αναγκαίες ενέργειες για την κατασκευή του Έργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.950.000 €, συμπεριλαμβανομένου στο ποσόν αυτό του ΦΠΑ που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, όπως και του εργολαβικού οφέλους, των αναθεωρήσεων και των απροβλέπτων. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοσθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2014, εγκρίθηκαν:

• η πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, για υπηρεσία οκτάμηνης διάρκειας (8 χειριστών μηχανημάτων, 8 οδηγών και 20 εργατών καθαριότητας),

 

ergates kathariotitas

• η πρόσληψη 12 ναυαγοσωστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τρίμηνης διάρκειας, για τη στελέχωση ναυαγοσωστικών σταθμών για το έτος 2014,

•  η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου, για 12 μήνες,  για την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής (1 Ειδικού Ιατρού - Παθολόγου, Καρδιολόγου ή Γενικού Ιατρού - και 2 Νοσηλευτών),

• η πρόσληψη 1 Ιατρού Εργασίας με σύμβαση μίσθωσης έργου, για 1 έτος, 

• η ανανέωση συμβάσεων έργου, για 1 έτος, για την υλοποίηση της Πράξης «Ανάπτυξη Δομών  και  Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» (1 Κοινωνιολόγου, 1 Ψυχολόγου, 1 Κοινωνικής Λειτουργού και 1 Νομικού), σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Διεύθυνσης Διοικητικών.

Επίσης, σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, εγκρίθηκε η πρόσληψη α) 7 χειριστών μηχανημάτων, β) 7 οδηγών και γ) 15 εργατών καθαριότητας, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Οχημάτων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψηφίσματα, αφενός συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς λαό της Κεφαλλονιάς, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ και αφετέρου στον αγώνα των αγροτών, το οποίο παρατίθεται εδώ.

kefallonia

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech