Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στην Κεφαλλονιά

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ένα ανατρεπόμενο φορτηγό, που ο Δήμος Καλαμάτας απέστειλε προκειμένου αυτό να τεθεί στην υπηρεσία του Δήμου του νησιού, για την αποκομιδή μπάζων από τις εκατοντάδες οικοδομές οι οποίες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες. Το φορτηγό, γεμάτο υλικά και τρόφιμα τα οποία συγκέντρωσαν οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Μεσσηνίας, καθώς και οι Πυροσβέστες του Νομού μας για τους συναδέλφους τους στην Κεφαλλονιά, αναχώρησε για το δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί το ξημέρωμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου, μαζί με ένα ακόμη όχημα του Δήμου μας.

kefal-car 1

Στο κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας επικεφαλής ήταν – με εντολή του Δημάρχου Παναγιώτη Ε. Νίκα - οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Βασιλόπουλος και Μαρία Οικονομάκου, που παρέδωσαν τη βοήθεια σε είδος στους επιμέρους αποδέκτες και το φορτηγό στο Δήμο Κεφαλλονιάς, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

kefal-car 3

Μάλιστα, η κυρία Οικονομάκου και ο κύριος Βασιλόπουλος παρέστησαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, όπου ανέγνωσαν το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προς τον κεφαλληνιακό λαό. Ενημέρωσαν, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς για την παραχώρηση με χρησιδάνειο του φορτηγού στο Δήμο του νησιού, τουλάχιστον για ένα μήνα.

ds-kefal 1 ds-kefal 2

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για τη συμπαράσταση και για την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα για αποστολή βοήθειας. Ο κ. Παρίσης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Π. Νίκα προσωπικά, τονίζοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος που ανταποκρίθηκε πανελλαδικά σε αίτημα για παροχή μηχανημάτων στην Κεφαλλονιά. Όλοι, επίσης, αναφέρθηκαν στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων και στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσής τους.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι δύο Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας κοινοποίησαν τις εντυπώσεις τους από την Κεφαλλονιά. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση του Κράτους, της Εκκλησίας και φορέων για βοήθεια στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του νησιού αυτού.

st

Η κα Οικονομάκου κάλεσε το λαό της Καλαμάτας να προσφέρει αναγκαία είδη, όπως πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, υποσέντονα, είδη ατομικής υγιεινής και απορρυπαντικά, καθώς και γάλα. Τα είδη αυτά θα αποσταλούν στην Κεφαλλονιά με φορτηγό που θα διαθέσει εθελοντής. Όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν με τους Αντιδημάρχους Μαρία Οικονομάκου και Θανάση Βασιλόπουλο ή με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας.

ds-kefal_1.JPGds-kefal_2.JPGkefal-car_1.JPGkefal-car_2.JPGkefal-car_3.JPGst.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech