Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στενή συνεργασία Δήμου και εθελοντών στην Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθελοντικών οργανώσεων της Καλαμάτας που δραστηριοποιούνται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και της υπεύθυνης του αρμόδιου Γραφείου του Δήμου. Με εντολή του Δημάρχου, έχει αναπτυχθεί από το 2013 γόνιμος διάλογος ανάμεσα στο Δήμο και στους εθελοντές, ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και συνεργασία Δήμου και εθελοντών σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν η τελευταία στο πλαίσιο σειράς επαφών, για την επικαιροποίηση των σχεδίων του Δήμου, με στόχο την καλύτερη δυνατή απόκριση σε περίπτωση κάποιου συμβάντος και το συντονισμό των ενεργειών όλων. Μάλιστα, εκπρόσωποι της ΟΑΚ 4x4 και των Προσκόπων μετέφεραν την εμπειρία τους από την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Από πλευράς εθελοντικών οργανώσεων, στις συναντήσεις μετέσχον εκπρόσωποι των εξής φορέων: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, ΕΔΑΣΜΕ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Πανελλήνια Ένωση Ραδιοερασιτεχνών, ΟΑΚ 4x4, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπροσώπησε αξιωματικός της, με συμβουλευτικό ρόλο. Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων έκαναν αξιοσημείωτες προτάσεις, τις οποίες θα αξιοποιήσει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, διασαφηνίσθηκαν οι ρόλοι, ενώ είναι διαρκής η διαδικασία επικαιροποίησης από πλευράς Δήμου των στοιχείων επικοινωνίας και του διαθέσιμου εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού των οργανώσεων.

Οι συναντήσεις με τους εθελοντές, τους οποίους ο Δήμος Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και συνδρομή τους, θα συνεχισθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech