Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 11.2.2014

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, 7ης/2014, συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1. Σύναψη δανείου για τη σύνταξη πολεοδοµικών µελετών.  Εγκρίθηκε, αναφορικά με δάνειο ύψους 1.220.000 ευρώ, από τράπεζα κατόπιν έρευνας αγοράς, για την κάλυψη εξόδων για τις μελέτες:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  • πολεοδομική μελέτη της περιοχής Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που ορίζεται προς ανατολάς από το δυτικό όριο της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, προς δυσμάς από τη διαμορφωμένη οδό Κρήτης στο ανατολικό όριο της ιδιοκτησίας Σταύρου Παπαδόπουλου, νότια από την οδό Ναυαρίνου και βόρεια από την προτεινόμενη από το εγκεκριμένο ΓΠΣ επέκταση της οδού Κρήτης. Η περιοχή, εκτάσεως 410 στρεμμάτων, προορίζεται από το εγκεκριμένο ΓΠΣ για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής

anat-paralia

ΠΡΩΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΖΕΠ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΛΑΚΩΤΩΝ

  • πολεοδομική μελέτη της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ. Πρόκειται για περιοχή η οποία αρχικά είχε προταθεί με το ΓΠΣ του έτους 1986 ως Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της δυτικής και της βόρειας συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά. Μετά την παρέλευση πενταετίας από την κύρωση του ΓΠΣ η ζώνη αυτή αυτοδίκαια αποχαρακτηρίστηκε από ΖΕΠ, λόγω μη υλοποίησής της. Προωθείται, όπως προτείνεται με το ισχύον ΓΠΣ, η πολεοδόμηση αυτής της περιοχής, εμβαδού 270 στρεμμάτων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τις μελέτες πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής και όλες τις προαπαιτούμενες μελέτες.

plakwta

ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

  • Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας. Η περιοχή έχει επιφάνεια 1.315 στρεμμάτων περίπου. Μετά την επανέγκριση του σχεδίου πόλης θα πρέπει να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης πράξης εφαρμογής.

verga

ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

  • Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Μικρής Μαντίνειας. Αφού εκδοθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του σχεδίου πόλης, θα πρέπει να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής, όσον αφορά στην παραπάνω περιοχή, εκτάσεως 1.125 στρεμμάτων.

mantineiA

2. ∆ιάθεση πιστώσεων που ανετράπησαν στο οικον. έτος 2013 και διατίθενται στο οικον. έτος 2014. Εγκρίθηκε.

3. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ

4. Επί του πρακτικού της επιτροπής του ανοικτού µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Προµήθεια οργάνων, ανταλλακτικών και υλικών περίφραξης παιδότοπων ∆ήµου Καλαµάτας». Αναδείχθηκε από την Επιτροπή προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Ι. Αγγελίδης και Σία ΟΕ, για έργο προϋπολογισμού 59.950,20 ευρώ με το ΦΠΑ, η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους 56.271,27 ευρώ με το ΦΠΑ.

paidiki xara

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής ανοικτού διεθνούς διαγωνισµού για την «Προµήθεια υγρών καυσίµων και λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του ∆ήµου Καλαµάτας και των Νοµικών Προσώπων του για το έτος 2014 - 2015». Έγιναν δεκτές δύο προσφορές για τα λιπαντικά μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών, που προέρχονται από τις εταιρείες Eldon’sHellas Ltd. και ΙΠΟΜΑΡ ΑΕ. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Για τα καύσιμα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού του έργου «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαµάτας». Εγκρίθηκαν οι όροι και η σύνταξη διακήρυξης για έργο προϋπολογισμού 846.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

megaro 1

7. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Καλαµάτας 2014». Αναβλήθηκε.

8. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την «Ασφάλιση µεταφορικών µέσων του ∆ήµου Καλαµάτας έτους 2014». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προμήθεια υπηρεσιών ύψους 45.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης πλειοδοτικής δηµοπρασίας για την επί των στάσεων των αστικών συγκοινωνιών εκµετάλλευση των τοποθετουµένων διαφηµίσεων, καθώς και για την τυχόν αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων πλαισίων και στεγάστρων. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε 28 στέγαστρα στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, με τιμή εκκίνησης 2.500 ευρώ συνολικά.

stasi

10. Κοστολόγηση υλικών ζηµιών που προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήµατα. Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech