Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κοινή πρόθεση Δήμου και Interkultur για διεθνή συνάντηση χορωδιών στην Καλαμάτα

Την πρόθεσή τους να διοργανωθεί στην Καλαμάτα μια διεθνής χορωδιακή συνάντηση, επισφράγισαν σήμερα ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur που εδρεύει στη Γερμανία και ο Δήμος Καλαμάτας. Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε απόψε στις 18.00 στο Δήμαρχείο, την πρόθεσή συνεργασίας ώστε μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015 να έλθουν στην Καλαμάτα για να διαγωνιστούν περί τις 40 με 60 χορωδίες, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Πρόεδρος της Interkultur, ο Γερμανός Günter Titsch. Παρέστησαν επίσης και μίλησαν ο Σουηδός μαέστρος Christian Ljunggren, καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Interkultur και ο Σουηδός Ελληνιστής Ingemar Rhedin, μεταφραστής του Οδυσσέα Ελύτη και της Κικής Δημουλά, καθώς και άλλων Ελλήνων πνευματικών δημιουργών, πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μίκη Θεοδωράκη.

Επισημαίνεται πως, εφόσον αποφασισθεί η διοργάνωση αυτής της χορωδιακής συνάντησης, θα έλθουν στην Καλαμάτα περί τους 1.500 με 2.000 χορωδοί, από 30 χώρες από όλο τον κόσμο, κάτι που αντιστοιχεί σε περί τις 8.000 με 10.000 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα. Επίσης, η διοργάνωση μιας καλλιτεχνικής συνάντησης αυτού του βεληνεκούς αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Καλαμάτας να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου επίσης παρίστατο ο Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας, ο οποίος είχε προβεί σε συνεννοήσεις και μετέφερε προ μερικών εβδομάδων στο Δήμαρχο την πρόθεση της Interkultur να αξιολογήσει την Καλαμάτα ως πόλη, στην οποία είναι δυνατή η διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης. Παρόντες ήσαν, ακόμη, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλλούχος, καθώς και εκπρόσωποι χορωδιών της πόλης.

Στη συνέχεια, υπεγράφη από τις δύο πλευρές επιστολή με την οποία εκφράζεται η προαναφερθείσα πρόθεση. Η επιστολή παρατίθεται εδώ.

festival_3.JPGfestival_4.JPGfestival_xorodion.JPGfestival_xorodion_1.JPGfestival_xorodion_2.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech