Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μεταβολές στην εκπροσώπηση Κοινοτήτων λόγω πληθυσμιακών αλλαγών

Μεταβολές όσον αφορά στην εκπροσώπηση Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας προκαλούν οι αλλαγές του πληθυσμού, όπως κατεγράφησαν από την απογραφή του 2011 σε σύγκριση με τα στοιχεία εκείνης του 2001. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλέξει τριμελές συμβούλιο οι Τοπικές Κοινότητες Πολιανής, Αρτεμισίας, Αλαγονίας, Ελαιοχωρίου, Αγίου Φλώρου και Πηδήματος. Φέτος, στις εκλογές του Μαΐου, θα εκλέξουν μόνον εκπρόσωπο (πρόεδρο) λόγω μείωσης πληθυσμού κάτω του ορίου των 300 κατοίκων.

Επίσης, η μείωση του πληθυσμού στις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών και Θουρίας προκαλεί μεταβολές στον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται σ’ αυτές. Η Δημοτική Ενότητα Άριος θα αναδεικνύει έναν δημοτικό σύμβουλο (όπως και πριν), εκείνη της Θουρίας δύο έναντι τριών, η ΔΕ Αρφαρών έναν έναντι δύο και τριάντα επτά (από τριάντα πέντε) η Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας, σε σύνολο σαράντα ενός δημοτικών συμβούλων.

Τέλος, λόγω αύξησης του πληθυσμού στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, το συμβούλιό της από 11μελές θα γίνει 15μελές.

Οι μεταβολές αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν με Υπουργική Απόφαση, όπως επεσήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech