Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Άρχισαν οι εργασίες για περίπου 60 χιλιόμετρα νέων αγωγών ύδρευσης στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα. Με το έργο αυτό θα απομακρυνθούν αγωγοί υδρεύσεως από αμίαντο, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί τη δεκαετία του ΄60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονταν στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ να γίνει με πολύ προσεκτικό τρόπο η διαχείριση του έργου, που οπωσδήποτε θα επιφέρει όχληση στους πολίτες, ώστε τα προβλήματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Αναγκαστικά, θα γίνουν εκσκαφές σε πολλά σημεία της Καλαμάτας, προκειμένου να τοποθετηθούν σύγχρονοι αγωγοί υδρεύσεως από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Τα έργα της ΔΕΥΑΚ κατά τα τελευταία 4 χρόνια, με χρηματοδότηση είτε από το ΠΕΠ ή από Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ είτε από ίδιους πόρους, είναι ύψους 30.000.000 ευρώ περίπου, έργα μεγάλης σημασίας όπως ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαχείριση της λυματολάσπης, η επέκταση του αγωγού λυμάτων προς Θουρία και Λαΐικα, το έργο ύδρευσης για το οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες και άλλα έργα ομοειδή προς αυτό.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης από αμίαντο είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και απομένει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας, δυτικά των εγκαταστάσεων καυσίμων και με κατεύθυνση προς την πίστα καρτ.

udreusis.JPGudreusis_2.JPGudreusis_3.JPGudreusis_4.JPGudreusis_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech