Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ξεκινάει αύριο το Final Four στην Καλαμάτα

Τις ομάδες που θα μετάσχουν και τα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης καλωσόρισε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, εν όψει του final four κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ. Η κορυφαία αυτή αγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, Σάββατο 15 Μαρτίου και Κυριακή 16 του μήνα, στο αναβαθμισμένο με δαπάνη και φροντίδα του Δήμου Καλαμάτας, Κλειστό Γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την Ε.Ο.ΠΕ. για την τιμή που επεφύλαξε στην Καλαμάτα, επιλέγοντάς την ως τόπο διεξαγωγής του final four, τόνισε ότι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και η περιοχή της έχουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του βόλεϊ, καθώς η νεολαία της περιοχής ενδιαφέρεται και αριθμείται σε περίπου 25.000 αγόρια και κορίτσια (μαθητές, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, εργαζόμενοι νέοι).

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η Καλαμάτα, παρότι είναι πόλη του αθλητισμού, διαθέτει αθλητικούς χώρους της δεκαετίας του ’70, σε αντίθεση με άλλες πολύ μικρότερες πόλεις που διαθέτουν 3 και 4 γήπεδα. Επεσήμανε, δε, την αναγκαιότητα «οι αθλητικοί χώροι να βελτιωθούν», τονίζοντας πως δεν έχει ο Δήμος Καλαμάτας αυτή τη δυνατότητα και ζήτησε γι’ αυτό τις καλές υπηρεσίες της Ε.Ο.ΠΕ. στην άσκηση πίεσης προς το κράτος. Ο Π. Νίκας ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ο Κωστής Ψαρουδάκης, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Καλαμάτας για τη φιλοξενία και δήλωσε ευτυχής για την πραγματοποίηση του final four στην πόλη μας. Ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε πως οι 4 ομάδες που θα αγωνισθούν το Σαββατοκύριακο ξεχώρισαν μεταξύ 96, οι οποίες ξεκίνησαν το «μαραθώνιο» του θεσμού του κυπέλλου. Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα να νικήσει ο καλύτερος και επεσήμανε πως αποτελεί απόφαση της Ομοσπονδίας η αποκέντρωση των διοργανώσεων, κάτι που «βρίσκει την αγκαλιά της επαρχίας». Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. υπογράμμισε το γεγονός ότι η Καλαμάτα «από το 1929 έχει βόλεϊ», αναφερόμενος στο γεγονός ότι τότε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος ίδρυσε τμήμα αυτού του αθλήματος. Ευχαρίστησε, τέλος, τον Κώστα Βλάσση, Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, για την πολύ σημαντική του προσφορά στη διοργάνωση του finalfourστην Καλαμάτα και ευχήθηκε να κερδίσει ο καλύτερος.

Ο κ. Βλάσσης, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε οι αγώνες να είναι αντάξιοι του επιπέδου και της ιστορίας των ομάδων και να διεξαχθούν καθαρά σε αθλητικό πλαίσιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ακολούθως, στους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Καλαμάτας αλλά και σε πολλούς συναδέλφους τους από την Αθήνα, έκαναν δηλώσεις οι αρχηγοί των ομάδων και οι προπονητές. Κοινή συνισταμένη τους υπήρξαν οι ευχαριστίες προς το Δήμο και το Δήμαρχο για τη διοργάνωση εδώ του finalfourκαι μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, καθώς και η επιθυμία των ομάδων να διεξαχθούν οι αγώνες με δυναμισμό μεν, σε πνεύμα ευγενικής άμιλλας δε.

Σε δηλώσεις προέβησαν οι αρχηγοί του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης, του ΠΑΟΚ Αινείας Τζελάτι, του ΑΟ Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης και της ΑΕΚ Γιάννης Μαντέκας. Επίσης, στους δημοσιογράφους μίλησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης, του ΠΑΟΚ Γιώργος Γιάτσης, του ΑΟ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης και της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας (που εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του στην Καλαμάτα, καθότι Μεσσήνιος).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

•        Σάββατο 15 Μαρτίου, ώρα 16.00: Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ.

•        Σάββατο 15 Μαρτίου, ώρα 19.15: Α.Ο. Κηφισιάς – Α.Ε.Κ.

•        Κυριακή 16 Μαρτίου, ώρα 19.30: Τελικός.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά, εκδίδονται με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας και στο γήπεδο θα γίνεται έλεγχος. Ο κομιστής ενός εισιτηρίου που θα επιδείξει ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία από εκείνη που δηλώθηκε κατά την αγορά, δε θα μπορέσει να μπει στο Κλειστό.

Εισιτήρια διατίθενται οπωσδήποτε απόψε, στο Κλειστό και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ είναι πιθανό να πωλούνται και αύριο το πρωί.

Όσοι φίλαθλοι παρακολουθήσουν τους αγώνες, παρακαλούνται να βρίσκονται εγκαίρως στο γήπεδο για τη διαδικασία του ελέγχου. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech