Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο και η Καλαμάτα το στοίχημα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου, οι αγώνες του final four του κυπέλλου ανδρών Ελλάδος στο βόλεϊ. Η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε, το βράδυ της Κυριακής, το πολυπόθητο τρόπαιο για 14η φορά, νικώντας τον ΑΟ Κηφισιάς με σκορ 3-1 σετ, σε ένα γήπεδο κατάμεστο από φίλους του βόλεϊ, με πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη από τη Δημόσια Τηλεόραση.

ev 9

Η ατμόσφαιρα στην οποία εκτυλίχθηκε η αγωνιστική διαδικασία ήταν εορταστική και οι φίλαθλοι απόλαυσαν τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος σε αγώνες με ενδιαφέρον, συναρπαστικότερος των οποίων ήταν ο τελικός, όπου ο Ολυμπιακός και ο Α.Ο. Κηφισιάς επέδειξαν δυναμισμό και τεχνική αρτιότητα. Τους αγώνες διοργάνωσαν η Εθνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο Δήμος Καλαμάτας και το αθλητικό σωματείο «Καλαμάτα ΄80», στο Κλειστό της Παραλίας όπου ο Δήμος είχε προβεί σε σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών κι έλαβαν εύσημα απ’ όλους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να γίνει ένα πετυχημένο και σε αθλητικό πλαίσιο final four. H Καλαμάτα κατόρθωσε να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες προκλήσεις. Άλλωστε, το final four αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που έχουν φιλοξενηθεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

ev 33

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί μεταξύ των ομάδων ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΑΟ Κηφισιάς. Στον πρώτο ημιτελικό νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με ευκολία του ΠΑΟΚ με σκορ 3-0 σετ (25-20, 25-12, 25-16), πετυχαίνοντας την 20ή πρόκρισή του σε τελικό. Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο ΑΟ Κηφισιάς κέρδισε την ΑΕΚ, επίσης με 3-0 σετ (25-18, 25-18, 25-18).

aek-aok osfp-paok

Στο συναρπαστικό τελικό της διοργάνωσης, η ομάδα της Κηφισιάς πάλαιψε όσο μπορούσε, κατέκτησε το πρώτο σετ και βρέθηκε κοντά στο να πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής, παρότι αποχώρησαν από το παιχνίδι τραυματισμένοι τρεις παίκτες του.

ev 80

Το παιχνίδι χαρακτηρίσθηκε ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχουν διεξαχθεί ποτέ, ικανοποιώντας με το θέαμα όσους ήταν παρόντες στο γήπεδο αλλά και όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ- ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (MVP) ψηφίσθηκε  ο Βούλγαρος διαγώνιος του Ολυμπιακού, Μπόγιαν Γιορντάνοφ, που τελείωσε το ματς με 31 πόντους και προσέφερε πολλές στιγμές «βολεϊκού κάλλους» με τις ασταμάτητες - κυριολεκτικά - επιθέσεις του.

osfp-paok 1

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης, αρχηγός του Ολυμπιακού και ένας από τους καλύτερους παίκτες του τελικού, κατέκτησε για ένατη φορά τον τίτλο του κυπέλλου και ισοφάρισε το ρεκόρ του Γιώργου Ντράγκοβιτς. Επρόκειτο για επίτευγμα του Ντράγκοβιτς στην Καλαμάτα το 2003, όταν κατέκτησε για 9η φορά το κύπελλο ως παίκτης της ΑΕ Νίκαιας.

ev 100

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αμέσως μετά τη λήξη του σπουδαίου παιχνιδιού, ακολούθησαν οι απονομές, με τον κόσμο για άλλη μια φορά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και να αποθεώνει τους παίχτες και των δύο ομάδων.

ev 195

Τα μετάλλια στους φιναλίστ παίκτες της Κηφισιάς απένειμε ο Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Π.Ε. Παναγιώτη Σιδέρη, ενώ το κύπελλο στον Α.Ο. Κηφισιάς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

adamo

Το πολυπόθητο Κύπελλο και τα μετάλλια στους παίκτες του Ολυμπιακού απένειμαν από κοινού ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αχιλλέας Μαυρομάτης.

ev 186

ev 218

Τέλος, το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης προσέφερε στον Μπόγιαν Γιορντάνοφ ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιάννης Στουραΐτης και ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

Πριν την έναρξη του τελικού απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στο διαιτητή Χρήστο Μπαντιανίδη - ο οποίος φέτος σφυρίζει σε διεθνές επίπεδο για τελευταία χρονιά - για την πολυετή προσφορά του, στον Καλαματιανό διεθνή διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα και στο Βασίλη Ξεροβάσιλα, τον πρώτο Καλαματιανό διεθνή αθλητή του βόλεϊ.

ev 6

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας ήταν αυστηρά, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιηθεί το κοινό καθώς οι αγώνες είχαν χαρακτηρισθεί «ειδικής διαχείρισης» και έπρεπε να διασφαλισθεί η τάξη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Με τη συμβολή της Αστυνομίας οι αγώνες κύλησαν σε εξαιρετικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, ενώ οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν τις προσπάθειες και των τεσσάρων ομάδων. Κάποιοι επιτήδειοι που επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια κατέληξαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ως αποτέλεσμα του ενδελεχούς ελέγχου.

ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν η διοργάνωση του final four, ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας, αλλά και η ομορφιά της πόλης και της περιοχής της στους αθλητές, στους παράγοντες και στους δημοσιογράφους, που έφθασαν εδώ για το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

ev 33

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε για τη διοργάνωση και το φίλαθλο κοινό με τα καλύτερα λόγια, ενώ δεν εφείσθη επαίνων για τους διοργανωτές, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας. Μπορείτε να δείτε δηλώσεις του κ. Μαυρομάτη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://greekvolley.com/new/index.php/component/k2/item/33845-mavromatis-o-athlitismos-zi-kai-antehi.html

Επίσης, άκρως κολακευτική για το Δήμο μας και τους φίλους του βόλεϊ της περιοχής μας είναι η ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, που παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.paokvolley.gr/?p=839

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech