Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνεδρίασε στις 18 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή

Συνήλθε σήμερα, στη 12η για το 2014 συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και πραγματοποίησε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Επί γνωμοδοτήσεως Νομικής Υπηρεσίας για τη συνέχιση της απασχόλησης πρώην συμβασιούχων stage. Δε συζητήθηκε.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

2. Καθορισμός δημοτικών τελών απλής χρήσης αιγιαλού έτους 2014. Εγκρίθηκε ο καθορισμός των δημοτικών τελών σε 11 ευρώ ανά τετρ. μέτρο όσον αφορά στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών για το έτος 2014. 

aigialos

3. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης μη πραγματοποιηθείσας δέσμευσης. Εγκρίθηκε.

4. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε, όσον αφορά – μεταξύ άλλων – σε προμήθεια δομικών υλικών ύψους 50.000 ευρώ και έτοιμου σκυροδέματος ύψους 73.800 ευρώ.

5. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

6. Σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2014 στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.

7. Επί του πρακτικού της επιτροπής του ανοικτού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια γραφικής ύλης για το έτος 2014». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προμήθεια με προϋπολογισμό 11.119,06 ευρώ με το ΦΠΑ και ανακηρύχθηκαν προσωρινοί μειοδότες, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή ανά κωδικό είδους, η Δήμητρα – Σταματία Δημοπούλου για υλικά ύψους 5.031,04 ευρώ και η Ελένη Δήμιζα – Πετρόγιαννη για υλικά ύψους 1.895,69 ευρώ.

8. Επί των πρακτικών της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μεταφορικών μέσων του Δήμου Καλαμάτας έτους 2014». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προμήθεια με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ με το ΦΠΑ και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΑΕΓΑ.

oximata

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ

9. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή ποδηλατόδρομου Αγίου Φλώρου». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 116.350 ευρώ με το ΦΠΑ και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης ο Ανέστης Παπαδόπουλος, που προσέφερε έκπτωση 38,12%.

podil-ag-flwros

Πρόκειται να κατασκευαστεί ποδηλατόδροµος µήκους 600 µέτρων και πλάτους 2 µέτρων ανάµεσα σε υπάρχοντα δηµοτικό δρόµο και στον ποταμό Πάµισο, που διασχίζει την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Φλώρου. Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στη δηµιουργία µικρών τοιχίων εγκιβωτισµού, κρασπέδων, καθώς και στην εγκατάσταση ασφαλτοτάπητα και κατακόρυφης και οριζόντιας σήµανσης.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

10. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων (των Καλλιτεχνικών Σχολείων) και δημοτικού καταστήματος Άνθειας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

11. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια πρόχειρου δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων 2014». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 47.109 ευρώ με το ΦΠΑ.

12. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια πρόχειρου δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση οργανωμένων χώρων πρασίνου 2014». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο με προϋπολογισμό 49.996,09 ευρώ με το ΦΠΑ.

prasino

13. Απόδοση λογαριασμού των απαιτούμενων δαπανών για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Στ΄ διμήνου 2013. Εγκρίθηκε.

8 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ

14. Χορήγηση νέων υποτροφιών, σύμφωνα με τη διαθήκη του Λυκούργου Σκιά, ακαδημαϊκού έτους 2013 – 2014. Η Οικονομική Επιτροπή, ως Διοικούσα – Διαχειριστική Επιτροπή των κληροδοτημάτων του Δήμου Καλαμάτας, ενέκρινε τη χορήγηση 8 νέων υποτροφιών σε αποφοίτους Λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής που αποτελείται από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι νέοι δικαιούχοι των υποτροφιών είναι:

Α) Μαυριτσάκης Παναγιώτης του Ιωάννη, 4ο Λύκειο

Β) Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αναστασίου, 6ο Λύκειο

Γ) Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου, 4ο Λύκειο

Δ) Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου, 4ο Λύκειο

Ε) Κομποχόλη Γεωργία του Γεωργίου, 2ο ΕΠΑΛ

Στ) Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη, 1ο Λύκειο

Ζ) Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά, 4ο Λύκειο

Η) Αλάγας Ραφαήλ – Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, 1ο Λύκειο.

15. Πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και ανάθεση δικαστικού χειρισμού υποθέσεων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά στον ορισμό δικηγόρου για εργασιακή υπόθεση του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech