Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης στο Δημαρχείο

Τριάντα εννέα μαθητές του περιβαλλοντολογικού προγράμματος: «Ελλάδα, ταξιδεύουμε στη μαγεία σου», από το 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο Π. Νίκας υποδέχθηκε με χαρά τις μαθήτριες και τους μαθητές και τους καλωσόρισε στην πόλη μας. Στη συνέχεια, έκανε ιστορική αναδρομή στα μεγάλα γεγονότα της Καλαμάτας, με σημαντικότερο αυτό της έναρξης της Εθνικής Επανάστασης εδώ, στις 23 Μαρτίου 1821. Ο Δήμαρχος κατέληξε στις μέρες μας, στη σημερινή κρίση και στην αισιοδοξία που πρέπει να δείχνουμε όλοι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και στη μεγάλη δύναμη που έχουν οι νέοι, καθώς αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

Οι μαθητές, που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε οικολογικά ζητήματα, έκαναν, στη συνέχεια, μια δημιουργική συζήτηση με το Δήμαρχο για την ανακύκλωση, όπου ο Δήμος έχει κατακτήσει πανελλαδική πρωτιά και έχει βραβευθεί, τον ποδηλατόδρομο και γενικότερα για την πόλη και για τους λόγους που αξίζει η επίσκεψη σε αυτήν.

Ο Δήμαρχος τους προέτρεψε να επισκεφθούν και πάλι την Καλαμάτα μαζί με τις οικογένειές τους. Εκτός του πολύ καλού επιπέδου τιμών στη διασκέδαση, διαμονή, εστίαση στην πόλη μας, εξέθεσε μια σειρά άλλων λόγων για τους οποίους αυτή είναι ελκυστική, όπως οι σημαντικές καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, η ιδιαίτερη ομορφιά της, η θάλασσα και το βουνό, οι κοντινοί προορισμοί, αλλά και η ζεστή φιλοξενία που μπορεί κανείς να απολαύσει στην Καλαμάτα.

Εκ μέρους του σχολείου οι μαθητές και οι καθηγητές τους προσέφεραν στο Δήμαρχο ένα βιβλίο για τη Νέα Σμύρνη. Ο Δήμαρχος προσέφερε βιβλία σχετικά με την ιστορία της Καλαμάτας για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και από ένα μπουφάν, προσφορά της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, σε κάθε παιδί.

dim-sumv_10.JPGdim-sumv_20.JPGdim-sumv_23.JPGgrafeio_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech