Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Οδηγίες για εκλογικά θέματα από τον Υπουργό Εσωτερικών

Οδηγίες για εκλογικά θέματα δίδει με εγκυκλίους του ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Συγκεκριμένα, αυτές αφορούν:

Α) σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Επισημαίνεται – μεταξύ άλλων - μέσω αυτής της εγκυκλίου ότι «τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών, καθώς και των υποψηφίων, θα διακινούνται μέσω ειδικών λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Η διακίνηση των εσόδων αφορά το σύνολο των αντίστοιχων ποσών, των δε δαπανών σε ποσοστό 95% του συνολικού ύψους τους.

Ο σχετικός λογαριασμός τηρείται στο όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού».

Β) σε συγκρότηση επιτροπών ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014. Η εγκύκλιος αναφέρεται στη σύνθεση επιτροπής, που εδρεύει στην έδρα της οικείας Περιφέρειας, συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έργο της είναι «η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3870/2010 και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των έγγραφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων». Σε αυτήν την επιτροπή έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να αναφέρουν τυχόν παραβάσεις των συνδυασμών και των υποψηφίων, ως προς τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech