Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Γ΄ τάξη από το 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας στο Δημαρχείο

Τριάντα εννέα μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης από το 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας των Αθηνών, συνοδεία των καθηγητών τους Αντώνη Παπαδολιόπουλου, διευθυντή του Σχολείου, Αθηνάς Καραταράκη και Κατερίνας Θεοχάρη, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο.

Πριν μιλήσει ο Δήμαρχος στα παιδιά, ο διευθυντής του Σχολείου εξέφρασε στους μαθητές τη μεγάλη του χαρά για την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο, όχι μόνο διότι ήθελε να το δουν ως ιδιαίτερης αξίας κτήριο, αλλά επειδή επιθυμούσε τα παιδιά να συναντήσουν το Δήμαρχο Καλαμάτας, τον οποίον είχε καθηγητή στο Λύκειο.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα παιδιά και τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος όταν υποδέχεται μαθητές. Τους ζήτησε, ακόμη, να θυμούνται πως «δύο κατηγορίες ανθρώπων μας προσφέρουν χωρίς να ζητάνε τίποτα: οι γονείς μας και οι δάσκαλοί μας». Τόνισε, δε, πως θα πρέπει «η κοινωνία να μάθει ότι αν δεν έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό δυναμικό και ικανοποιημένο από κάθε άποψη, δε θα προοδεύσει».

Περιγράφοντας το πώς βιώνει την κρίση η Καλαμάτα σήμερα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε το γεγονός πως η περιοχή μας βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη κατάσταση από πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου, του αεροδρομίου της με τις 30 διεθνείς συνδέσεις, καθώς και χάρη στα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα.

Η Καλαμάτα αποτελεί κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής και γίνεται ελκυστικότερη σε σχέση με το παρελθόν χάρη σε αναπλάσεις, περισσότερο πράσινο, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και άλλες παρεμβάσεις. Επίσης, υπάρχει φροντίδα για το περιβάλλον, μέσα από την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας. Όλα τα παραπάνω τής επιτρέπουν «να είναι η πιο αισιόδοξη πόλη για ανάπτυξη από τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδος», όπως σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας έκανε, ακόμη, αναφορά στην ιστορία της Καλαμάτας από τα αρχαία χρόνια και στάθηκε ιδιαίτερα στην κήρυξη της Επανάστασης του 1821 εδώ, στις 23 Μαρτίου. Πρότεινε, δε, στα παιδιά να επισκεφθούν την πόλη και στο μέλλον, με αφορμή εκδηλώσεις όπως η Αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης ή το Καρναβάλι.

Τέλος, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους τόνισε τη σημασία να αποφασίσουν τα ίδια για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

a_3.JPGa_4.JPGa_5.JPGa_6.JPGa_8.JPGa_9.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech