Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έδωσε το καλό μήνυμα η 2η Γιορτή της Ανακύκλωσης!

Μετέδωσε το καλό μήνυμα: «Μειώνω τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω, κομποστοποιώ» η 2η Γιορτή της Ανακύκλωσης, την οποίαν οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Παρά την ανατροπή του αρχικού προγραμματισμού λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων, η Γιορτή υπήρξε πετυχημένη, ενώ η τελετή λήξης - που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου αντί της Κυριακής 6 του μήνα – συγκέντρωσε στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου πολύν κόσμο και ιδίως νιάτα. Τα περίπτερα της Γιορτής παρέμειναν σε λειτουργία, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Απριλίου.

photo 83

Το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία, στην τελετή κληρώσεων και βραβεύσεων, κληρώθηκαν πλούσια δώρα, μεταξύ των οποίων i-pad, ποδήλατα, φακοί κ.ά. Επίσης, βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα των σχολείων που μετείχαν στο διαγωνισμό ανακύκλωσης.

g 130

Ο Δήμαρχος, αφού τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση σε πανελλαδικό επίπεδο και βραβευμένος για τις επιδόσεις του, επαίνεσε τα νιάτα και τους εκπαιδευτικούς γι’ αυτήν την επιτυχία.

g 109

Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος μας επιδιώκει τη διεύρυνση της ανακύκλωσης και την επέκτασή της σε όλη την εδαφική του περιφέρεια, καθώς και την αξιοποίηση όλων των «ρευμάτων» της. Κάλεσε, δε, τους νέους να γίνουν κήρυκες της ανακύκλωσης στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Η τελετή βραβεύσεων και κληρώσεων έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα «Ντούρου Ντούρου».

g 34

Η Γιορτή της Ανακύκλωσης αποτέλεσε για το Δήμο Καλαμάτας και τους συνδιοργανωτές φορείς μια σπουδαία ευκαιρία να υπενθυμίσουν σε όλους τα οφέλη της διαδικασίας αυτής: περιβαλλοντικά, οικονομικά, οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών.

Ανακύκλωση, κομποστοποίηση για τα παραπροϊόντα των καλλιεργειών και της περιποίησης των κήπων (συνοικιακή και οικιακή), ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου, κάθε «ρεύμα» ανακύκλωσης βοηθεί για να πετύχουμε το στόχο μας: καλύτερο περιβάλλον, υγιεινή ζωή!

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech