Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Αντιπροσωπεία της AHEPA στο Δημαρχείο

Τον Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA Anthony D. Kouzounis και την Joanna Saltas, Ύπατη Πρόεδρο του γυναικείου της τμήματος που ονομάζεται Θυγατέρες Πηνελόπης, συνοδευόμενους από στελέχη των Οργανώσεων αυτών που διαβιούν στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και τους προέδρους των τμημάτων στη Μεσσηνία, δέχθηκε χθες, Τρίτη 8 Απριλίου, το απόγευμα ο Δήμαρχος.

Η συνάντηση με τους ομογενείς έγινε σε ζεστή ατμόσφαιρα και ο Δήμαρχος επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και AHEPA, καθώς – μέσω προγραμματικής σύμβασης – έχει διατεθεί από την AHEPA ένα όχημα για τη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία. Το όχημα αυτό είναι πολύ χρήσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα και κινείται σε όλη τη Μεσσηνία για την εξυπηρέτησή τους. Ο Π. Νίκας απηύθυνε στους εκπροσώπους της AHEPA ευχαριστίες γι’ αυτή τους την προσφορά.

Τόνισε, δε, ότι είναι τιμή για τον ίδιο η επίσκεψή τους, επισημαίνοντας πως η Καλαμάτα είναι μια πόλη ιστορική, με πολιτισμό και παραδόσεις, της οποίας οι κάτοικοι και ο Δήμος τιμούν τα ήθη και τα έθιμά μας, όπως πράττουν και οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στη συνέχεια, περιέγραψε διά μακρών τη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας και της περιοχής της, επισημαίνοντας πως παρά τα οικονομικά προβλήματα που αφορούν σε όλη την Ελλάδα, η Καλαμάτα παραμένει πόλη αισιόδοξη. Τούτο συμβαίνει επειδή ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με την αποπεράτωση του περιμετρικού, η περιοχή μας έχει μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη κυρίως χάρη στη δημιουργία του Costa Navarino, ενώ ο αερολιμένας Καλαμάτας – στον οποίο η Aegeanέχει βάση – προσφέρει πάνω από 30 διεθνείς συνδέσεις. Ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή εκτελούνται στην Καλαμάτα έργα συνολικής αξίας 220 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζονται οι υποδομές της, θέτοντας τη βάση για αναπτυξιακή πορεία. Πέραν αυτών, η πόλη γίνεται διεθνώς γνωστή από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, μάλιστα, στην επιδίωξη να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, ζητώντας τη βοήθεια της AHEPA σ’ αυτό μέσω των διεθνών διασυνδέσεών της.

Ανέφερε, ακόμη, το διεθνές ενδιαφέρον για την Καλαμάτα, τονίζοντας πως η πόλη μας δέχεται επισκέψεις πρέσβεων μεγάλων χωρών. Μεταξύ αυτών, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει έλθει δύο φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας αυτής.

Ο κ. Kouzounis εξέφρασε τη χαρά των εκπροσώπων της AHEPA για την επίσκεψή τους στο Δήμαρχο, επεσήμανε ότι τα τμήματα της Οργάνωσης αυτής, ανδρικό και γυναικείο, στη Μεσσηνία είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ευχήθηκε να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας.

axepa.JPGaxepa_1.JPGaxepa_2.JPGaxepa_4.JPGaxepa_5.JPGaxepa_6.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech